Menu
 

Notiks gada remigrācijas domnīca, kas veltīta remigrantu darba iespējām Rīgā un Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - rpr.gov.lv Foto - rpr.gov.lv

16.septembrī Rīgas plānošanas reģions rīko ikgadējo remigrācijai veltītu domnīcu “Remigrantu darba iespējas Rīgā un reģionā”, kurā remigranti kopā ar vairāk nekā 10 potenciālajiem darba devējiem diskutēs par darba iespējām Rīgā un Pierīgā, kā arī brīvajām vakancēm. Domnīcā Rīgas plānošanas remigrācijas koordinatore Daima Šulca un CSP Sociālās statistikas departamenta vecākā metodoloģijas eksperte Ance Ceriņa iepazīstinās arī ar Rīgas reģiona remigranta portretu – vecumu, profesiju, izglītību, atalgojuma līmeni, u.tml.

Katru gadu reģionā no ārvalstīm atgriežas vairāk nekā 100 ģimeņu – neskatoties uz pandēmiju un militāro intervenci Ukrainā un tās ietekmi, nemazinās un pat pieaug aizbraukušo iedzīvotāju interese par atgriešanos Latvijā – viens no galvenajiem atgriešanās faktoriem darba iespējas, norāda Rīgas plānošanas reģionā.

Domnīca sastāvēs no četriem paneļiem, kas veltīti konkrētai pašvaldībai – Rīgai un Olaines novadam, Ādažu novadam, Salaspils novadam un Mārupes novadam. Katrā panelī tiks diskutēts par darba iespējām un uzņēmumu aktualitātēm konkrētā pilsētā un novadā. Notiks tikšanās ar konkrētiem uzņēmumiem – darba devējiem, informējot par konkrētām vakancēm, atalgojumu, ārzemēs iegūtās pieredzes pielietojumu, darba devēju piedāvājumiem un prasībām.

Katrā panelī arī plānots viens remigrantu atgriešanās stāsts ar iegūto pieredzi, atziņām un ieteikumiem. Pandēmijas apstākļos mainījusies izpratne par valsts robežām, tāpēc domnīcas ietvaros būs arī pozitīvi atgriešanās stāsti, kad remigranti palikuši darbā ārvalstīs, bet varējuši pārcelties ar ģimeni uz dzīvi Latvijā.

“Šī ir lielākā remigrācijas tīklošanās domnīca, kurā attālinātā veidā remigrantiem būs iespēja uzzināt par darba iespējām Latvijā. Aptaujājot uzņēmumus un to sniegtās iespējas, var secināt, ka piedāvātā alga ir sākot no 1000 eiro līdz pat gandrīz 3000 eiro. Algu līmenis Rīgā un Pierīgā pēdējo gadu laikā ir pieaudzis un tas līmenis ir pietiekami augsts, lai ieinteresētu ārvalstīs dzīvojošos iedzīvotājus atgriezties,” izteikusies Rīgas plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore Daina Šulca.

Remigrācijas koordinatora projekts sadarbībā ar plānošanas reģioniem sākās 2018. gada martā. Četru gadu laikā Rīgas reģionā ar remigrācijas koordinatora atbalstu iesaistījušies vairāk nekā 2680 cilvēki, atgriezušās vairāk nekā 870 personas un sagatavoti 2686  individuālie piedāvājumi. Projekta laikā remigranti atgriezušies visās deviņās reģiona pašvaldībās – Ādažos, Jūrmalā, Ķekavā, Mārupē, Olainē, Rīgā, Ropažos, Salaspilī un Siguldā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.