Menu
 

Autotransporta direkcija vērtēs reisu neizpildi Pierīgas maršrutu tīkla daļā un lems par iespējamiem līgumsodiem pārvadātājiem

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Autotransporta direkcija oktobra sākumā izvērtēs SIA "Latvijas Sabiedriskais autobuss", AS "Nordeka" un AS "Liepājas autobusu parks" reisu neizpildi Pierīgas maršrutu tīklā septembrī un lems par pārvadātāju atbildību, tostarp līgumsoda piemērošanu, aģentūrai LETA norādīja Autotransporta direkcijas pārstāvis Viktors Zaķis. Viņš uzsvēra, ka Autotransporta direkcija fiksē ikvienu neizpildīto reisu reģionālajā maršrutu tīklā, kā arī veic to neizpildes iemeslu apzināšanu.

Saskaroties ar vairākām reisu neizpildēm Pierīgas maršrutu tīklā, kur pārvadājumus nodrošina "Latvijas Sabiedriskais autobuss", "Nordeka" un "Liepājas autobusu parks", Autotransporta direkcija ir tikusies ar pārvadātājiem un pieprasījusi viņu paskaidrojumus par iemesliem, kādēļ netiek izpildīti reisi. Pārvadātāji ir informējuši Autotransporta direkciju, ka reisu neizpilde ir saistīta ar vadītāju trūkumu, kā arī vadītāju slimošanām.

Atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālās nozīmes maršrutu tīklā Autotransporta direkcija ir tiesīga pārvadātājiem piemērot līgumsodu par reisa neizpildi vai daļēju izpildi kalendārā mēneša laikā. Ņemot vērā minēto, Autotransporta direkcija nākamā mēneša sākumā izvērtēs reisu neizpildi par septembri un lems par pārvadātāja atbildību, tostarp līgumsoda piemērošanu.

Jau ziņots, lai "Liepājas autobusu parks" sabiedriskā transporta maršrutu tīkla daļās jeb lotēs "Ogre, Aizkraukle" un "Liepāja" varētu nodrošināt 100% autobusu reisu izpildi, augusta beigās tika nolemts uz laiku daļu reisu, kas "Liepājas autobusu parkam" jānodrošina Pierīgas maršrutos, nodot izpildei "Latvijas Sabiedriskajam autobusam" un "Nordekai".

Vienlaikus "Latvijas Sabiedriskais autobuss" "Facebook" lapā informē, ka, piemēram, otrdien autovadītāju slimības un trūkuma dēļ Ādažu novadā netiks izpildīts 31 pasažieru pārvadājumu autobusu reiss. 

Pēc Konkurences padomes 2022.gada 29.marta lēmumā par Konkurences likuma pārkāpuma konstatēšanu "Liepājas autobusu parka" darbībās uzņēmuma mazākuma akcionārs (34,85%) ir Liepājas pašvaldība, bet 59,83% akciju pieder SIA "LAP1R", kas, pēc "Firmas.lv" datiem, pastarpināti pieder Andra Šķēles (67%) un Aināra Šlesera (33%) ģimenēm. 

"Latvijas sabiedriskais autobuss" reģistrēts 1996.gadā, un tā pamatkapitāls ir 445 797 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Latvijas sabiedriskais autobuss" pieder SIA "B-Bus", kas savukārt pieder Īrijā reģistrētam uzņēmumam "PTC Consulting". Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Vitālijs Komars.

Savukārt kompānija "Nordeka" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,669 miljoni eiro. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Juris Savickis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.