Menu
 

Ādažu novadā 97% aptaujāto ir apmierināti ar sabiedriskā transporta vecumu un izskatu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas sabiedriskais autobuss Foto - Latvijas sabiedriskais autobuss

Sabiedriskā transporta padomes septembra sēdē, kas notika šī gada 16.septembrī, tika prezentēti dati par reģionālo sabiedrisko autobusu pasažieru apmierinātības pētījumu vairākos Latvijas novados.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS šī gada vasarā veiktā reģionālo sabiedrisko autobusu pasažieru aptaujas dati liecina, ka iedzīvotāju apmierinātība ir augsta attiecībā uz tādiem faktoriem kā sabiedriskā transporta kvalitāte un komforts, piemēram, Ādažu novadā 97% aptaujāto ir apmierināti ar sabiedriskā transporta vecumu un izskatu, Bauskas novadā 95% un Kuldīgas novadā – 94%.

Kopumā lielākā daļa no aptaujāto – Augšdaugavas, Ādažu, Bauskas, Dienvidkurzemes, Kuldīgas un Madonas – novadu iedzīvotājiem ir apmierināti ar sabiedriskā transporta pakalpojumiem: visapmierinātākie ir Madonā (90%), savukārt kritiskākie šīs aptaujas ietvaros ir Kuldīgas novadā (80% apmierināti pasažieri).

Izvērtējot šī gada sešu mēnešu periodā veikto pārvadājumu rezultātus reģionālās nozīmes autobusu maršrutos, ko paredzēts veikt uz komerciāliem principiem, bet līdz brīdim, kamēr nav saņemti pieteikumi atļaujas saņemšanai, tiek izpildīti valsts dotētā tīklā, padome lēma samazināt reisu skaitu no Rīgas uz Jaunķemeriem un uz Sloku, kur paralēli tiek nodrošināta arī vilcienu satiksme.

Padome arī atbalstīja jaunu reisu atklāšanu maršrutā nr.5034 uz Olaini un nolēma slēgt maršrutu nr.5342 Olaine-Jaunolaine. Par izmaiņām un datumiem, kad tās stāsies spēkā, tiks ziņots tuvākajā laikā.

Jau ziņots, ka, izvērtējot pasažieru plūsmu eksperimentālajā maršrutā nr. 5381 Rīga-Mārupe (Malduguņu iela), tika nolemts to slēgt jau no 22.septembra nelielā pieprasījuma dēļ.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.