Menu
 

Ropažu novadā uz ceļiem pie bijušās dzelzceļa līnijas "Rīga – Ērgļi" uzstāda barjeras

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Lai pasargātu dabas un tūrisma vērtības bijušās dzelzceļa līnijas “Rīga – Ērgļi” posmā Cekule – Bajāri un lai nodrošinātu iedzīvotāju, tūristu un satiksmes drošību, teritorijas apsaimniekotāji – SIA “Rīgas meži” un Ropažu pašvaldība uzsāk transportlīdzekļu kustību aizliedzošo barjeras un informatīvo zīmju uzstādīšanu.

Tas nepieciešams, jo ceļa segums nemitīgi tiek izbraukāts un izdangāts, uz ceļa ir ieveidojusies “trepe” un šajā vietā dažkārt netiek ievērots atļautais ātrums, skaidro “Rīgas meži”. Tas apsaimniekotājiem rada papildizdevumus, kā arī ir apgrūtināta vietas izmantošana galvenajam mērķim – tūrismam un atpūtai, tiek apdraudēti mazāk aizsargāties satiksmes dalībnieki, kā arī bojāta infrastruktūra. Nereti bijušā dzelzceļa uzbērums tiek izmantots arī kā autoceļš piebraukšanai īpašumiem vai sastrēgumu apbraukšanai.

Šis posms ir projekta “Zaļais ceļš Rīga – Viļaka” maršrutā, kura viens no dalībniekiem ir arī Ropažu novads. Minētais ceļš ietver kultūras, tūrisma un dabas objektus, kā arī piesaistot tūristus, popularizē tos un sniedz ekonomisku ieguvumu.Tādēļ dzelzceļa uzbēruma apsaimniekotāji – Ropažu novada pašvaldība un “Rīgas meži” – vienojušies par iebraukšanu aizliedzošo barjeru un informatīvo zīmju uzstādīšanu uz ceļiem, kas ved uz bijušā dzelzceļa līniju posmā Cekule – Bajāri.

Plānots, ka barjeru uzstādīšana tiks pabeigta līdz oktobra vidum. Vienlaikus “Rīgas meži” uzver, ka barjeras neietekmēs operatīvo transportlīdzekļu kustību un piekļūšanu nepieciešamajiem objektiem, kā arī neietekmēs gājēju, skrējēju un velosipēdistu pārvietošanos.

“Rīgas meži” un Ropažu pašvaldība aicina vietējos iedzīvotājus izturēties ar sapratni pret ierobežojumiem, kas mazinās teritorijas degradāciju. Tāpat objekta apsaimniekotāji aicina cilvēkus saviem īpašumiem piekļūt pa tam paredzētajiem ceļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.