Menu
 

Koprades projektā "Šalle Latvijai" ieadīta arī Jūrmala

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

No 13. līdz 24. septembrim Jūrmalā, Aspazijas mājā, adītājas, rokdarbnieces un Majoru vidusskolas skolēni piedalījās koprades projektā – adīšanas stafetē “Šalle Latvijai”. Kopumā Jūrmalas posmā tika uzadīti četri metri un 30 centimetri.

Valstspilsētas administrācijā pavēstīja, ka Jūrmalas posmā piedalījās 35 interesenti, to skaitā arī skolēni no Majoru vidusskolas, kopumā uzadot četrus metrus un 30 centimetrus garu posmu, kurā galvenokārt dominēja zilā krāsa un jūras motīvi. Šallē ieadīts arī Raiņa citāts “Ikkatram roka jāpieliek, lai lielais darbs uz priekšu tiek”.

25.septembrī Jūrmalas Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs “Jūrmaldancis” vairāk nekā 100 metrus garo šalli izritināja Ragakāpas dabas parkā, lai parādītu  vairāku novadu kopdarbu.

Pašvaldībā atgādina, ka projekts “Šalle Latvijai” aizsākās pagājušā gada 18. novembrī, tā mērķis ir viena gada garumā rokadīšanas un mašīnadīšanas tehnikā radīt unikālu adījumu – šalli, kas atspoguļo visas Latvijas adītāju prasmes, katra novada individuālo krāsu un rakstu izpratni un sajūtas. Jūrmala bija šalles darināšanas pēdējā pieturvieta pirms Rīgas. Pirms Jūrmalas šalli papildināja Tukuma iedzīvotāji.

Kopā ar šalli ceļo arī albums, kurā apkopota informācija gan par katra konkrētā novada adītāju grupu, gan vēlējumi Latvijai. Plānots, ka šalli varēs apskatīt izstādē Mežaparka estrādē, savukārt, projektam noslēdzoties, tā tiks dāvināta Latvijas Etnogrāfiskajam brīvdabas muzejam, kas 2024. gadā svinēs simtgadi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.