Menu
 

"Skulte LNG Terminal" akcionārs: Investoru piesaistei jāgūst lielāka skaidrība no valdības puses

  • Autors:  LETA
Vizualizācija - skultelng.lv Vizualizācija - skultelng.lv

Lai atrastu "Skulte LNG Terminal" starptautisku investoru, vispirms nepieciešama lielāka skaidrība no valdības puses, un Saeimai jāapstiprina nacionālo interešu objekta statuss, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja viens no uzņēmuma akcionāriem un projekta īstenotājiem Pēteris Ragaušs.

Viņš stāstīja, ka šobrīd notiek aktīvas diskusijas ar vairākiem iespējamiem starptautiskiem partneriem. "Mums drīz būs jāizvēlas viens, lai to piesaistītu un pilnībā pārņemtu termināļa būvniecību un termināļa ilgtermiņa operācijas," teica Ragaušs, piebilstot, ka labprāt projektā paliktu, pilnībā iesaistoties kā investors būvniecībā un ilgtermiņa pārvaldībā, taču tas ir pilnībā atkarīgs no piesaistītā partnera vēlmēm, vai viņi gribēs mazākuma akcionārus vai ne. 

Jautāts, ar kādiem investoriem tiek runāts, Ragaušs atbildēja, ka šis process ir aktīvs, un sarunas notiek ar vairāk nekā vienu potenciālo sadarbības partneri, piebilstot, ka tās ir lielas, starptautiskas un labi zināmas kompānijas.

Ragaušs stāstīja, ka jaunais sadarbības partneris kļūs par lielākajiem investoriem šajā projektā. "Mēs esam gatavi atdot kontroli starptautiskajam investoram, bet, ja viņi vēlēsies mūsu līdzdalību un konsultācijas, ņemot vērā mūsu kontaktus Latvijā, tad mēs turpināsim aktīvi līdzdarboties projektā. Viņiem noteikti palīdzētu mūsu līdzdalība, jo esam projekta uzsācēji, zinām visas detaļas, un tas būtu noderīgi," stāstīja "Skulte LNG Terminal" akcionārs.

Uz jautājumu, kad jaunais investors varētu kļūt zināms, Ragaušs atbildēja, ka tas ir pilnībā atkarīgs no sarunām ar valdību, jo investori nevēlas uzņemties saistības, kamēr "Skulte LNG Terminal" nav skaidrības no valdības. 

"Esam saņēmuši nacionālo interešu objekta statusu, bet tas vēl jāapstiprina Saeimai. Mums ir nepieciešama lielāka skaidrība no valdības puses, pirms kāds starptautiskais investors uzņemsies šo projektu," teica Ragaušs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.