Menu
 

Ekspluatācijā nodots ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūves posms Jūrmalā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Šī gada septembrī ekspluatācijā nodots ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūves posms Jūrmalas pilsētā Bražciema-Bulduru teritorijā, informē pilnsabiedrības "Rere vide 1" pārstāvji.

Posmā Bražciems-Bulduri ir izbūvēts ūdensapgādes tīkls gandrīz 14 kilometru garumā ar pievienojumiem 288 patērētājiem, kā arī kanalizācijas tīkls 15 kilometru kopgarumā ar pievadiem 323 patērētājam. Vides infrastruktūras būvdarbus saskaņā ar SIA "Jūrmalas ūdens" pasūtījumu veica pilnsabiedrības "Rere vide 1" speciālisti.

Modernizācijas darbos šajā posmā uzbūvētas arī divas sūkņu stacijas un veikta izbūvētās sadzīves kanalizācijas pārsūknēšanas stacijas vadības sistēmas integrācija ar esošo Jūrmalas ūdens vadības sistēmu, kā arī pārbūvēti ārējie gāzes sadales tīkli, izbūvēta lietus kanalizācija un elektroapgādes un sakaru tīkli. Tāpat veikta brauktuvju atjaunošana, izveidojot uz ielām jaunu asfaltbetona segumu un grants segumu, izbūvēti divi ātrumvaļņi Amulas ielā. Projekta darbos iekļauta arī zālāja atjaunošana un betona bruģakmens ieklāšana.

Būvdarbi ilga teju divus gadus, mainot ikdienas maršrutus apkārtējiem iedzīvotājiem. Šodien iegūtais rezultāts ir videi draudzīgs un ilglaicīgs, norāda uzņēmumā. Darbu noslēgumā SIA "Rere vide" valdes priekšsēdētājs Vjačeslavs Voropajevs izsaka pateicību ikvienam iedzīvotājam par pacietību un sapratni: "Esam noslēguši un nodevuši vēl vienu nozīmīgu infrastruktūras projektu Jūrmalas pilsētā. Izbūvētā sistēma atvieglos ikdienu kā mājsaimniecībām, tā arī ūdenssaimniecības uzturētājiem, vienlaikus rūpējoties arī par vides ilgtspējīgiem risinājumiem."

SIA "Jūrmalas ūdens" projekta ieviešanas vienības vadītājs Aivars Kamarūts atzīmē: "Paldies jūrmalniekiem par sadzīvošanu ar šīm īslaicīgajām neērtībām, jo ceļu pārbūvē neiztikām bez izmaiņām ierastajos maršrutos. Pateicos arī būvniekam par augstā kvalitātē izpildītajiem darbiem un labāko risinājumu atrašanā darbu izpildes gaitā. Ūdenssaimniecības tīklu izbūve ir veikta līdz nekustamo īpašumu robežai, tāpēc aicinu iedzīvotājus pieslēgties centralizētajiem tīkliem, kas būs daudzkārt ērtāk, nekā katram individuāli rūpēties par sava īpašuma kanalizācijas novadi."

Būvniecības ierosinātājs ir SIA "Jūrmalas ūdens", būvprojekta izstrādātājs, būvuzraugs - SIA "Firma L4", galvenais būvdarbu veicējs - pilnsabiedrība "Rere vide 1". Posma Bražciems-Bulduri līgumcena ir 7 505 660,25 eiro pirms PVN, vēsta "Rere vide 1" pārstāvji.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.