Menu
 

Salaspilī par 33 000 eiro taps jauna Ziemassvētku rotājumu koncepcija

  • Autors:  LETA
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - pixabay.com Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - pixabay.com

Salaspils novada dome bija izsludinājusi konkursu par Ziemassvētku rotājumu izveidi Salaspils pilsētai 2022.gadā, kurā uzvarēja uzņēmums "First service", darbus plānojot veikt par 33 057 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kā liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, konkursā tika saņemti trīs piedāvājumi, no kuriem viens saņemts no kādas citas Eiropas Savienības dalībvalsts.

Iepirkumā tika prasīts izveidot ilgtermiņa Salaspils pilsētas vizuālā noformējuma koncepciju ar mērķi radīt Ziemassvētku laika noskaņu katrā no pilsētas mikrorajoniem, kā arī tos savienojošajās ielās.

Piedāvājumam obligāti bija jāietver vides mākslas objektu (vai to kompozīciju) ideju skices, vizualizācijas pilsētvidē un tehnisko risinājumu aprakstu. Piedāvājumā jābūt iekļautiem risinājumiem ne mazāk kā piecām no norādītajām deviņām akcentu vietām Salaspils pilsētā. Piedāvātajiem dekoru motīviem, to atsevišķiem elementiem vai kompozīcijām jābūt kombinējamiem un izmantojamiem katrā no akcentu vietām Salaspils pilsētā.

Piedāvājumam bija jāietver ielu rotājumu - pie laternu stabiem stiprināmu dekoru - ideju skices, vizualizācijas un tehnisko risinājumu aprakstu. Pretendentiem bija jāiesniedz piedāvājums dekoriem pilsētas galvenajai ielai - Rīgas ielai, kā arī dekoriem citām pilsētas ielām - Skolas ielai, Enerģētiķu ielai, Maskavas ielai, Meža ielai, Zvaigžņu ielai, Līvzemes ielai, Miera ielai, Dienvidu ielai. Tāpat laternu dekoriem uzstādīšanas attālumus bija jāizvērtē un jāizvēlas atkarībā no izstrādātā dekoru veida.

Piedāvājumā bija jāietver trīs galveno pilsētas Ziemassvētku egļu rotāšanas priekšlikumus. Katrai eglei bija jāpiedāvā atšķirīgs tonālais risinājums, visām jābūt vizuāli izteiksmīgām no minimums 300 metru attāluma. Piedāvājumā jāiekļauj dekoratīvas un noturīgas drošības sētiņas risinājums. Pilsētā paredzētas trīs Ziemassvētku egles: vismaz 10 metrus augsta Sporta nama egle, kultūras nama "Rīgava" egle, kā arī Dienvidu ielas egle.

Visiem vizuāli mākslinieciskajiem un dizaina risinājumiem, kā arī pielietotajiem inženiertehniskiem risinājumiem (gaismas un skaņas "efektiem") jābūt oriģināliem un speciāli radītiem Salaspils pilsētai. Ziemassvētku noformējuma objekti veidojami kā autordarbi. Gatavie (rūpnieciski ražotie) tehniskie izstrādājumi var tikt izmantoti tikai kā radīto mākslas objektu -autordarbu - sastāvdaļas.

Nodrošinot māksliniecisko ideju kvalitāti un finanšu līdzekļu efektīvu izmantošanu, katrai objektu kopai un/vai kompozīcijai jābūt proporcionālam pilsētvides mērogam, dekoratīvam gan tuvplānā, gan no attāluma diennakts gaišajā un tumšajā laikā, papildus izgaismotam un labi saskatāmam, iedegoties pilsētas apgaismojumam, izgatavotam no eksponēšanai ārtelpā piemērotiem materiāliem, tam jābūt izturīgam pret vēja brāzmām ne mazāk kā līdz 23 m/s, kā arī vairākkārtīgi izmantojamam un transformējamam, maksimāli izturīgam pret mehāniskiem bojājumiem, paredzot aizsardzību pret vandālismu.

Portālā "Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka SIA "First service" dibināta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 0,74 miljoni eiro, gadu noslēdzot ar nepilnu 23 000 eiro zaudējumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.