Menu
 

Olainē atklāts betona skeitparks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - olaine.lv Foto - olaine.lv

Šonedēļ ar lentas griešanu un paraugdemonstrējumiem tika atklāts jaunais Olaines betona skeitparks Zeiferta ielā 10A, blakus Olaines velotrasei, veidojot vienotu kompleksu, liecina Olaines novada pašvaldības informācija.

Jaunais skeitparks ir projektēts tā,  lai to varētu izmantot ikviens interesents – gan bērni un jaunieši, gan pieaugušie, kuri vēlas attīstīt savas braukšanas prasmes ar velosipēdiem (pārsvarā BMX), skrejriteņiem, skrituļslidām, skrituļdēļiem un koordināciju, gan pieredzējušie sporta profesionāļi.

“Pirms skeitparka izbūves sociālajos medijos iedzīvotājiem bija iespēja balsot par sev tīkamāko un vēlamāko skeitparka veidu. Lielākā daļa cilvēku nobalsoja par betona skeitparka izbūvi,” pastāstīja Olaines Sporta centra direktors Viesturs Dumpis.

“Galvenie noteikumi skeitparka izbūvei bija – drošs, bērniem pieejams un bez nepārspīlēti augstām rampām. Vēlāk tika izsludināts konkurss projektēšanai un būvniecībai, kurā uzvarēja pieredzējis uzņēmums  SIA “City Playgrounds”. Pēc neilga laika tika izstrādāts projekts un sākta Olaines betona skeitparka izbūve Zeiferta ielā 10A. Līgums ar būvniecības firmu tika noslēgts 2021. gada 23. jūlijā, bet šī gada septembra beigās jaunais skeitparks tika nodots ekspluatācijā.”

Aģentūra LETA, atsaucoties uz Elektroniskajā iepirkumu sistēmā publicēto informāciju, vēsta, ka skeitparks izmaksājis 168 650 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.