Menu
 

Jaunolainē jaunieši rudens brīvlaiku sāk ar pasākumu sev un pārējiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Jaunolaines jaunieši rudens brīvlaiku ir izvēlējušies iesākt ar pašu organizētu pasākumu sev un citiem. 24.oktobrī plkst.14.00-17.00 Jaunolaines Kultūras namā jaunieši kopā ar biedrību “Jaunolaines attīstībai” organizē pasākumu “Oranžs līdz kaulam”. Tā ir iespēja ikvienam jaunietim no novada apmeklēt bez maksas pasākumu: ar jautrām stafetēm, rudenīgām darbnīcām, gardumiem un ballīti.

Jaunieši darbošanās prieku un gatavošanos svētkiem uztver par vērtīgu dzīves sastāvdaļu, norāda biedrībā “Jaunolaines attīstībai”. Novada jaunieši piecus mēnešus piedalījās biedrības “Jaunolaines attīstībai” aktivitātēs, līdzdarbojoties, sniedzot palīdzīgu roku un atbalstu kā brīvprātīgajiem projektā “Būt par brīvprātīgo ir stilīgi!”,  kas īstenots ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras atbalsu projektu konkursa “Atbalsts iniciatīvām jauniešu ar ierobežotām iespējām iekļaušanai sabiedrībā” atbalstu. Tagad projekta noslēgumā jaunieši paši veido pasākumu sev.

Projekta laikā jaunieši ir sapratuši, ka ir vērts izmantot iespējas darboties, un tā var panākt ne tikai savu individuālo izaugsmi, laiku pavadot lietderīgi, apgūt prasmes, bet arī sniegt pienesumu sabiedrībai, kopienai, mainot un bagātinot ikdienu Jaunolainē. Ar šādu iniciatīvu tiek padarīta skolēnu ikdiena interesantāka, un viņu pašu līdzdarbošanās iedvesmo ne tikai jauniešus, bet arī pieaugušos – vairāki vietējie uzņēmumi ir atsaukušies, piešķirot savu produkciju kā balvas pasākuma aktivitātēs.

Biedrības “Jaunolaines attīstībai” pārstāvji uzsver: īstenojot projektu, jauniešiem ir iespēja realizēt tieši to, ko viņi vēlas Olaines novadā piedzīvot.  Tādējādi brīvprātīgie jaunieši var pārbaudīt savas organizatora spējas, projekta vadīšanu un iesaistīt plašāku jauniešu auditoriju. Svētku veidošana, iesākoties rudens brīvlaikam, jauniešiem sniegs pozitīvu motivāciju jēgpilnām brīvdienām, iegūstot sev draugus un jaunas idejas sadarbībai. Iespējams, tas motivēs kādu novada jaunieti arī iesaistīties brīvprātīgā darbā, uzdrošinoties pieteikt savu idejas īstenošanu novada Jauniešu ideju konkursā 2023.gadā.

Lai sniegtu iespēju ikvienam Olaines novada jaunietim pievienoties, tiks nodrošināts arī bezmaksas transports nokļūšanai uz pasākumu un mājās attālāk dzīvojošajiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.