Menu
 

Siguldas novadā aptaujā iedzīvotājus par uguņošanu un reklāmas izvietošanu

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

No ceturtdienas līdz 1.novembrim Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt viedokli divos būtiskos jautājumos - par pirotehnikas lietošanu un uguņošanu, kā arī par reklāmas, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanu novada teritorijā, informēja pašvaldībā.

Viedoklis ir svarīgs saistībā ar saistošo noteikumu "Siguldas novada sabiedriskās kārtības noteikumi" un "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas un izmantošanas kārtību Siguldas novadā" precizēšanu visai novada teritorijai.

Pašvaldība aicina piedalīties gan pilsētas, gan pagastu iedzīvotājus aptaujās, kas pieejamas Siguldas novada pašvaldības pakalpojumu portālā "e.sigulda.lv".

Precizējot saistošos noteikumus "Siguldas novada sabiedriskās kārtības noteikumi", iedzīvotāji lūgti paust savu izvēli par uguņošanas un pirotehnikas lietošanas laiku un vietu novada teritorijā.

Lai izstrādātu saistošos noteikumus "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas un izmantošanas kārtību Siguldas novadā", pašvaldība lūdz novadniekus iesaistīties to izstrādes procesā, iesakot pamatotas norādes par teritoriju zonu robežām, kurās atļaut izvietot konkrēta veida reklāmas, kas veicina Siguldas novada atpazīstamību un sekmē uzņēmējdarbības atbalstu.

Sniegtās atbildes pašvaldība apkopos un par domes pieņemtajiem lēmumiem informēs novembrī.

Pašvaldība 2020.gadā pieņēma lēmumu, ka Siguldas novada blīvi apdzīvotās vietās uguņošanu atļauj tikai gadumijā.

Uguņošana Siguldas novada teritorijas plānojumā noteiktajās pilsētas un ciemu teritorijās atļauta laika posmā no 31.decembra plkst.23.30 līdz 1.janvāra plkst.00.30, tādā veidā samazinot plašpatēriņa pirotehnisko izstrādājumu radīto negatīvo ietekmi uz vidi un uzlabojot iedzīvotāju un mājdzīvnieku drošību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.