Menu
 

Apkures izmaksu mazināšanai Siguldas slimnīcu pievienos pilsētas siltumtrasei

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai samazinātu izmaksas un vismaz daļēji atteiktos no autonomās gāzes apkures, Siguldas pašvaldībā nolemts par slimnīcas un poliklīnikas ēkas pievienošanu Siguldas pilsētas siltumtrasei, informēja pašvaldībā.

Pašvaldības kapitālsabiedrība "Siguldas slimnīca" pašlaik par saviem līdzekļiem veic siltummezgla pārbūvi. Pieslēgšanās izmaksas pilsētas siltumtrasei projektā segs SIA "Adven Sigulda". Līgums paredz, ka turpmākos piecus gadus uzņēmums būs siltumenerģijas piegādātājs Siguldas slimnīcai un poliklīnikai. Siltumenerģijas pieslēgums tiks nodrošināts no teritoriāli tuvākās vietas - pirmsskolas izglītības iestādes "Ābelīte" teritorijas.

Projekta realizācija nepieciešama, jo šā gada septembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, Siguldas slimnīcas un poliklīnikas rēķins par siltumu palielinājies gandrīz septiņas reizes. Izmaksu sadārdzinājums tiek segts no slimnīcas līdzekļiem, kas būtiski apgrūtina tās darbību un iespēju attīstīties.

Darbi siltumtrases izbūvē tiks sākti 25.oktobrī bērnudārza "Ābelīte" teritorijā. Darbu teritorija tiks norobežota, neradot riskus bērniem un vecākiem.

No 31.oktobra tiks daļēji slēgta gājēju ietve Lakstīgalas ielā, pa kuru tiks izbūvēta siltumtrase. Saistībā ar veicamajiem darbiem būs ierobežota transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana ielas malā.

Saskaņā ar grafiku no 8.novembra līdz 10.novembrim var tikt pilnībā slēgta transportlīdzekļu kustība Lakstīgalas ielā no bērnudārza teritorijas līdz slimnīcas iebrauktuvei, jo siltumtrases izbūves darbi notiks, šķērsojot ielas braucamo daļu.

Par plānotajām izmaiņām tiks ziņots atkārtoti, tiks izvietotas ceļazīmes, brīdinot par satiksmes regulējuma maiņu.

Darbus plānots pabeigt līdz šā gada beigām, atjaunojot gan gājēju, gan transportlīdzekļu kustību.

Siltumtrases pārbūves laikā bērnudārzs strādās ierastajā režīmā bez izmaiņām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.