Menu
 

Ķekavas novada pašvaldībā VUGD Baldones posteņa darbības apturēšanu sauc par sāpīgu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ķekavas novada pašvaldībā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Baldones posteņa darbības apturēšanu sauc par sāpīgu, lai gan izprot situāciju, kādā atrodas VUGD.

Baldonē dzīvo vairāk nekā 5000 cilvēku. Ja VUGD apturēs tur esošā posteņa darbību, šie iedzīvotāji tiks pakļauti riskam, jo VUGD nespēs sniegt palīdzību savlaicīgi atbilstoši normatīvajiem aktiem ne no posteņiem Rīgā, ne Olainē, ne Iecavā, turklāt riskam paļauti būs ne vien Baldones pilsētas, bet arī Baldones pagasta, Daugmales pagasta un citu tuvējo ciemu iedzīvotāji un viņu īpašumi, pauda pašvaldībā.

Vietvara norāda, ka Ķekavas novads ir viens no iedzīvotāju skaita ziņā visstraujāk augošajiem reģioniem Latvijā, un novada iedzīvotāju drošības aspektam ugunsnelaimes un citos apdraudējuma gadījumos pašvaldība pievērsusi uzmanību jau sen, rezervējot zemi novada centrā - Ķekavas pilsētā - jauna VUGD posteņa izveidei. Pašvaldībā pauž cerību, ka Iekšlietu ministrijai izdosies rast risinājumu ne vien šobrīd samilzušajām VUGD darbaspēka problēmām, bet arī attīstībai.

Kā ziņots, nodarbināto trūkuma dēļ VUGD īslaicīgi un periodiski uz laiku apturēs atsevišķu mazāk noslogoto posteņu darbību, ja tas būs nepieciešams pārējo daļu un posteņu darbības nodrošināšanai. VUGD turpinās reaģēt uz izsaukumiem tādā pašā apmērā kā līdz šim, un uz notikumu dosies tuvākās pieejamās struktūrvienības. Iedzīvotājiem arī turpmāk tiks nodrošināta palīdzība veselību un dzīvību apdraudošās situācijās.

Plānots, ka darbības apturēšana varētu skart 18 posteņus, un tas nenotiks vienlaicīgi, bet katra posteņa darbības apturēšanas biežums un ilgums būs atkarīgs no situācijas ar personāla nodrošinājumu. Šie posteņi Kurzemē ir Rojas, Sabiles, Piltenes un Alsungas, Pierīgā - Bulduru un Baldones, Zemgalē - Jaunjelgavas, Neretas, Elejas, Aknīstes, Viesītes un Auces, Vidzemē - Cesvaines, Varakļānu, Mazsalacas un Strenču, Latgalē - Zilupes un Tilžas postenis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.