Menu
 

Apvienojot Vaivaru un Jūrmalas pamatskolas, Jūrmalā taps Luda Bērziņa pamatskola

  • Autors:  LETA
Foto - www.jurmala.lv Foto - www.jurmala.lv

Apvienojot Vaivaru un Jūrmalas pamatskolas, Jūrmalā taps Luda Bērziņa pamatskola, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Deputāti nolēma reorganizēt Jūrmalas pašvaldības izglītības iestādes "Jūrmalas pamatskola" un "Jūrmalas Vaivaru pamatskola", uz to bāzes dibinot jaunu izglītības iestādi "Jūrmalas Luda Bērziņa pamatskola". Abās skolās - Jūrmalas Vaivaru pamatskolā un Jūrmalas pamatskolā - daļa izglītības programmu ir vienādas, līdz ar to abu skolu apvienošana vienā izglītības iestādē ar vienotu mērķi stiprinās speciālās un iekļaujošās izglītības kvalitāti, uzskata pašvaldība. Jaunveidojamās skolas nosaukums izvēlēts, par pamatu ņemot vēsturisko faktu, ka ēkā Strēlnieku prospektā 32 bijusi Luda Bērziņa Dubultu ģimnāzija. Reorganizāciju plānots pabeigt līdz 2026.gada 30.jūnijam.

Jūrmalas pamatskolas tagadējās telpas Dzirnavu ielā 59 pārbūvēs atbilstoši mūsdienu prasībām speciālo izglītības programmu īstenošanai. Savukārt Vaivaru pamatskola patlaban darbojas Skautu ielā 2, no VSAI "NRC "Vaivari"" nomātās telpās, un nomas līgums ir spēkā tikai līdz 2026.gada 31.decembrim. Veselības ministrija norādījusi, ka nesaskata iespēju slēgt ilgtermiņa nomas līgumu vai nodot skolas nomāto ēku Jūrmalas pilsētas pašvaldībai īpašumā. Tādēļ bija jāmeklē citi risinājumi Vaivaru pamatskolas turpmākas darbības nodrošināšanai. Jau pagājušajā gadā dome nolēma, ka nekustamais īpašums Strēlnieku prospektā 32 pēc pārbūves būs piemērota vieta Jūrmalas Vaivaru pamatskolas darbības nodrošināšanai un papildinās Dubultu kultūras kvartāla funkcionalitāti.

Nekustamais īpašums robežojas ar Jūrmalas pašvaldības īpašumā esošo nekustamo īpašumu Strēlnieku prospektā 30, Jūrmalā, uz kura atrodas Jūrmalas Mūzikas vidusskola, Jūrmalas Mākslas skola, kā arī Jūrmalas Centrālā bibliotēka, veidojot Dubultu Kultūras kvartālu. Visās Kultūras kvartāla iestādēs ir nodrošinātas vides pieejamības prasības, līdz ar to arī skolēniem ar īpašām vajadzībām būs iespēja pilnvērtīgāk iekļauties sabiedrībā, izmantojot arī šo iestāžu piedāvājumu.

Jaunajā Jūrmalas Luda Bērziņa pamatskolā izglītību varēs iegūt aptuveni 440 izglītojamie. Skola atradīsies divās vietās: pašreizējā Jūrmalas pamatskolas ēkā Dzirnavu ielā 59, ko pārbūvēs atbilstoši mūsdienu prasībām speciālo izglītības programmu īstenošanai, un Strēlnieku prospektā 32. Plānots, ka Strēlnieku prospektā atradīsies arī Izglītības pārvaldes Jūrmalas iekļaujošās izglītības attīstības centrs, kas pašlaik atrodas īrētās telpās Jūrmalas Mežmalas pamatskolā Rūpniecības ielā 13, informēja pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.