Menu
 

Jaunolaines seniori ar ziedojumu vākšanas kampaņu savākuši nepieciešamos līdzekļus soliņa iegādei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Jaunolaines aktīvie seniori šā gada martā identificēja vajadzību – ir nepieciešams soliņš ar atzveltni, lai varētu atpūsties iecienītā brīvā laika pavadīšanas vietā – Jaunolaines stadionā. Biedrība “Jaunolaines attīstībai” šo vēlmi sadzirdēja un ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstītu projektu “Sarunājies, iesaisties, līdzdarbojies!” jau kopš marta, astoņu mēnešu garumā, mērķtiecīgi palīdzēja virzīt seniorus uz šo mērķi.

13 darbnīcas ar dažādu prasmju apgūšanu, radot savus darbiņus, un pēc tam mājražotāju tirdziņā, dāvinot darbiņus pateicībā par ziedojumiem, tika iegūti 130 eiro. Savukārt vietējo senioru biedrība “Pīlādzis” tik ļoti bija aizrāvusies ar ideju un vēlējās to īstenot, ka biedru ikgadējā rudens pasākumā turpināja ziedojumu kampaņu. Kopumā ir gūti nepieciešamie līdzekļi – 190 eiro – soliņa iegādei un uzstādīšanai.

Kā norāda biedrībā, apzinoties šobrīd esošo cenu kāpumu, soliņa iegāde bija izaicinoša, taču ar Olaines novada pašvaldības atsaucību ir rasts risinājums: tiks uzstādīts atjaunots soliņš, kuram nepieciešama apkope un atjaunošana.

Šī ideja un Jaunolaines senioru degsme un mērķtiecība iedvesmojusi arī citus ciema iedzīvotājus, un otru,  mazāko mērķi – dekoratīvos košumkrūmus – iedzīvotāji pieteicās dāvināt. Tādējādi projektā tiks sakārtota maza daļa ciema ar pašu senioru aktīvu līdzdalību.

Olaines novada senioru biedrības “Pīlādzis” valdes priekšsēdētāja Ausma Konošonoka jau vairākkārt ir paudusi gandarījumu par paveikto un apliecina, ka seniori ir guvuši pārliecību par savu potenciālu, kopdarbības spēku un pārējo ciema iedzīvotāju atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.