Menu
 

Mārupes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Bojārs saglabā amatu

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Pirmdien Mārupes novada domes ārkārtas sēdē netika pieņemts lēmums par Mārupes novada domes pirmā priekšsēdētāja vietnieka Mārtiņa Bojāra (ZZS) atbrīvošanu no amata, jo deputātu balsojums sadalījās vienādās daļās.

Par Bojāra atbrīvošanu no amata nobalsoja astoņi Nacionālās apvienības, "Latvijas attīstības" un "Jaunās vienotības" deputāti, kas strādā opozīcijā. Savukārt astoņi pozīcijas deputāti nobalsoja pret Bojāra atbrīvošanu no amata. Situācijā, kad ir vienāds balsu skaits, lēmums netiek pieņemts.

Par pamatu Bojāra atbrīvošanai opozīcijas deputāti minēja to, ka viņš veicis darbības nolūkā leģitimizēt iepriekš prokuratūras apšaubīto būvvaldes lēmumu izsniegt būvatļauju rindu mājas celtniecībai Kantora ielā 115/117, tiešā dižozola, kuru pagājušajā nedēļā nocirta, tuvumā, kā arī tas, ka lēmumam tika noteikts ierobežotas pieejamības informācijas statuss.

Bojārs ārkārtas domes sēdē atzina, ka viņš nejūtas vainīgs par pieņemto lēmumu, jo rīkojies likumīgi. Viņš gan atzina, ka dažādi juristi dažādi interpretē likuma normas.

Opozīcijas deputāte Ilze Bērziņa (LA) pārmeta Bojāram, ka pārējiem deputātiem neesot sniegta pilnvērtīga informācija par dižozola tuvumā plānoto būvobjektu un tā slēpta arī no sabiedrības, kas iedzīvotājos rada neuzticību domes deputātu darbam.

Sēdes beigās Mārupes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence (LRA) uzsvēra, ka pašvaldība rūpīgi vērtēs būvvaldes speciālistu darbu un pieņemtos lēmumus, lai izslēgtu iespēju, ka arī turpmāk varētu atkārtoties līdzīgi lēmumi.

Kā vēstīts, šodien pašvaldībā tika saņemts septiņu Mārupes novada pašvaldības domes deputātu Bērziņas (LA), Jāņa Kazaka (LA), Normunda Orleāna (JV), Aivara Osīša (LA), Andra Puides (NA), Gunta Ruska (LA) un Oļega Sorokina (NA) parakstīts iesniegums ar lūgumu Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājam sasaukt Mārupes novada pašvaldības domes ārkārtas sēdi lai, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām", lemtu par Bojāra atbrīvošanu no Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka amata pienākumu pildīšanas.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, šogad vasarā, cenšoties glābt dižozolu, Ģenerālprokuratūra vērsās Administratīvajā rajona tiesā ar pieteikumu par administratīvās lietas atjaunošanu saistībā ar Mārupes novada pašvaldības lēmumu izsniegt būvatļauju projektam "Dižozolu nami" rindu māju būvniecībai.

29.jūlijā Ģenerālprokuratūras prokurors vērsās Administratīvajā rajona tiesā ar pieteikumu par administratīvās lietas atjaunošanu sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem lietā par Mārupes novada būvvaldes prettiesiski izdotajām būvatļaujām - Mārupes novada dome ar savu lēmumu atjaunojusi prettiesiski izdotu būvatļauju darbību. Tiesā pieteikums patlaban nav izskatīts.

Mārupes rindu māju būvlaukumā, kurā nozāģēts dižozols, būvnieki neesot bijuši kopš 12.aprīļa, kad projektam anulēta būvatļauja, aģentūrai LETA piektdien sacīja projekta "Dižozolu nami" attīstītāja un būvuzņēmēja SIA "Zeninvest" līdzīpašnieks un valdes loceklis Oskars Kalniņš.

Jau ziņots, ka pagājušajā trešdienā Mārupes novada pašvaldības policija saņēma informāciju par iespējamu prettiesisku rīcību, nozāģējot valsts nozīmes aizsargājamu dižozolu Kantora ielā.

Nozāģētā dižozola tuvumā noris rindu māju projekta "Dižozolu nami" būvdarbi.

Valsts policija pārkvalificēja kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par īpaši aizsargājamo dabas teritoriju iznīcināšanu vai bojāšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums. Par to var piemērot brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.