Menu
 

Jūrmala lauzīs līgumu par dabas tūrisma centra Ķemeros būvniecību un izsludinās jaunu konkursu

  • Autors:  LETA
Vizualizācija - www.jurmala.lv Vizualizācija - www.jurmala.lv

Jūrmalas pilsētas administrācija lauzīs līgumu ar SIA "Arčers" par dabas tūrisma centra Ķemeros būvniecību un sludinās jaunu iepirkumu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Kā skaidro pašvaldība, Krievijas uzsāktā militārā agresija pret Ukrainu un Eiropas Savienības ieviestās sankcijas ir radījušas būtisku negatīvu ietekmi uz būvniecības nozari, izraisot "strauju un neprognozējamu būvizstrādājumu un būvmateriālu cenu kāpumu", kā arī atsevišķu būvizstrādājumu ierobežotu pieejamību. Būvnieks informējis Jūrmalas pilsētas administrācijas speciālistus, ka būvdarbu izmaksas esot augušas par 40-50%.

Pašvaldība uzsver, ka būvnieks nav spējis argumentēti pamatot būvniecības izmaksu sadārdzinājumu, tāpēc Jūrmalas pilsētas administrācija lauzīs līgumu ar būvnieku par būvdarbiem, kas nozīmē, ka projekta īstenošanas termiņš tiks pagarināts. Jūrmalas pilsētas administrācija plāno 2023.gada sākumā izsludināt jaunu būvdarbu iepirkuma konkursu būvdarbiem dabas tūrisma centra objektos.

Pagājušā gada 27.augustā Jūrmalas pilsētas administrācija un SIA "Arčers" noslēdza būvdarbu līgumus. Līgumos paredzētie darbu termiņi bija 14 mēneši attiecībā uz dabas tūrisma centra un saimniecības ēkas jaunbūvi un seši mēneši nojumes jaunbūvei, meža parka labiekārtojumam un Sēravotu ielas jaunbūvei.

Sēravotu ielas būvniecība ir pabeigta un objektu drīzumā nodos ekspluatācijā. Objektā veikti ielas būvdarbi 419 metru garumā, izbūvēta ietve, sakaru kabeļi, ielas apgaismojums, lietusūdens kanalizācijas tīkli, videonovērošanas sistēma, labiekārtota ielai piegulošā teritorija, izveidotas 37 publiski pieejamas autostāvvietas, tai skaitā divas autostāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī septiņas autobusu stāvvietas.

Ievērojot būvdarbu tehnoloģiju un secību, objektā "Daudzfunkcionāla dabas tūrisma centrs un saimniecības ēkas jaunbūve" ir veikti pāļu izbūves darbi un ārējo inženiertīklu izbūves darbi.

Kopumā projekts paredz, ka atbilstoši SIA "Lauder Architects" izstrādātajam projektam Emīla Dārziņa ielā 28 tiks radīts izglītojošs, interaktīvs, informatīvs, kā arī izklaides iespējas piedāvājošs dabas izziņas centrs, kas kopā ar apkārtnes teritoriju veidos vidi uzņēmējdarbības attīstībai un investīciju veicināšanai, kā arī radīšot enkurvietu cilvēku piesaistīšanai ne tikai Ķemeru, bet arī Jūrmalas un apkaimes mērogā.

Pašvaldība projektu īsteno, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu. Tā kopējās izmaksas ir 8,2 miljoni eiro, no kurām projekta attiecināmās izmaksas ir 7,74 miljoni eiro, tai skaitā ERAF līdzfinansējums ir 5 miljoni eiro, valsts budžeta dotācija - 132 517 eiro, Jūrmalas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums - 2 603 690 eiro projekta attiecināmo izmaksu segšanai un 461 131 eiro projekta neattiecināmo izmaksu segšanai.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.