Menu
 

Mārupes novadā malkas, granulu un brikešu apkures izmaksu sadārdzinājuma kompensācijai izmaksāti 63 000 eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Oktobrī Mārupes novada pašvaldība saņēmusi 852 mājsaimniecību iesniegumus valsts atbalstam malkas, granulu un brikešu apkures izmaksu sadārdzinājuma kompensācijai. No saņemtajiem iesniegumiem atbalsts piešķirts 834 gadījumos un kopā šim mērķim iedzīvotājiem izmaksāti 63 046,36 eiro, liecina pašvaldības publicētā informācija.

No oktobrī saņemtajiem 853 iesniegumiem Mārupes novada pašvaldībā visvairāk pieteikumu valsts atbalsta saņemšanai par malkas, granulu un brikešu iegādi. 533 jeb 42% saņemti no Babītes pagasta iedzīvotājiem, 26% iesniegumi saņemti no Mārupes pilsētas, 18%  – no Mārupes pagasta un 14% – no Salas pagasta iedzīvotājiem.

No apstiprinātajiem iesniegumiem par atbalsta saņemšanu 84% bijuši par malkas iegādi bez maksājumu apliecinoša dokumenta, 14% par granulu un brikešu iegādi ar darījumu apliecinošu dokumentu un 2% par malkas iegādi ar darījumu apliecinošu dokumentu. 42 360 eiro izmaksāti, kompensējot malkas iegādi bez darījuma apliecinoša dokumenta, 19 386,19 eiro – par malkas un brikešu iegādi, 1300,17 eiro – malkas ar darījumu apliecinošu dokumentu iegādi.

Pašvaldība atgādina, ka no 1. oktobra iedzīvotāji pašvaldībā var pieteikties valsts atbalstam malkas, granulu un brikešu apkures izmaksu sadārdzinājuma kompensācijai. Savukārt no 1. novembra var pieteikties arī valsts atbalstam, ja apkurē tiek izmantota elektroenerģija.

Iesniegumu par atbalstu mājsaimniecībai ar malkas apkuri bez maksājuma apliecinoša dokumenta vēl var iesniegt līdz 2022. gada 30. novembrim. Par malku, kas iegādāta līdz 2022. gada 31.augustam un kurai nav maksājumu apliecinoša dokumenta, valsts kompensē vienreizēju fiksētu atbalstu 60 eiro apmērā vienam mājoklim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.