Menu
 

Kauguru parkā Jūrmalā atklāta Jauniešu māja

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - jurmala.lv Foto - jurmala.lv

Nedēļas nogalē Kauguru parkā Jūrmalā atklāta Jauniešu māja ar telpu kopējo platību 1805 kvadrātmetri, kas ir atvērta ikvienam jaunietim. Tā būs vieta, kur satikties un aktīvi darboties, radīt un saturīgi pavadīt brīvo laiku, gan apmeklēt, gan pašiem rīkot dažādus tematiskus pasākumus.

Jauniešu mājas ēkai ir divi stāvi. Ēkas pirmajā stāvā ir izveidotas telpas jauniešu aktivitātēm, arī mūzikas un foto studija, tehniskā studija un resursu centrs, bērnu rotaļu istaba, kā arī telpas uzņēmējiem – kafejnīca, labierīcības un tehniskās telpas. Ēkas otrajā stāvā ir multifunkcionāla zāle un biroja telpas, arī āra terase un vieta brīvdabas kino norisēm, informēja Jūrmalas pašvaldībā.

Jūrmalas Jauniešu mājā atradīsies jauniešu informācijas punkts, kur būs iespēja saņemt informāciju par iespējām pašvaldībā, Latvijā un Eiropas valstīs, iesaistīties “Erasmus+” jauniešu apmaiņas, Eiropas Solidaritātes korpusa un citos projektos. Jauniešiem būs iespēja gūt pieredzi, ne tikai piedaloties aktivitātēs un projektos, bet arī pašiem izstrādājot Jūrmalas jauniešu vai Eiropas Savienības struktūrfondu projektus, tos īstenojot un vadot.

Piedāvāto iespēju klāstā būs arī interešu izglītības pulciņi un līdzdalības grupas – Jūrmalas Jauniešu dome un skolēnu pašpārvalžu līderi, kuras bez maksas turpmāk būs pieejamas Jauniešu mājā jauniešiem no 13 gadu vecuma. Speciālista vadībā radošām nodarbēm varēs izmantot mūzikas, mediju un tehnisko studiju. Jauniešu mājā atrodas arī resursu centrs jauniešu interešu grupu un jauniešu uzņēmumu darbībai.  

Ēkā ir arī “klusā telpa” atpūtai vai karjeras konsultācijām, spēļu istaba un pat virtuve, kur norisināsies gatavošanas meistarklases, kā arī būs iespēja pašiem pagatavot gardu maltīti sev un draugiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.