Menu
 

Mainījies piebraucamais ceļš pie lidostas "Rīga"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēli - "B.S.L. Infra" Attēli - "B.S.L. Infra"

No otrdienas, 15.novembra, mainīts piebraucamais ceļš pie lidostas "Rīga". Autovadītājiem pēdējā regulējamajā krustojumā pirms lidostas jāseko norādes zīmēm un jābrauc nevis taisni, kā ierasts, bet diagonāli pa labi. Arī atpakaļceļš Rīgas virzienā jāmēro pa jauno ceļu. Jaunā ceļa izbūve saistīta "Rail Baltica" dzelzceļa stacijas un saistītās infrastruktūras būvniecību pie lidostas Rīga, informē pilnsabiedrības "B.S.L. Infra" pārstāvji.

Sākot no regulētā krustojuma ar Ziemeļu un Dzirnieku ielu, satiksme ir novirzīta uz jaunizbūvēto 840 metru garo L1 ceļu, kas virzīts blakus Torņa ielai. Transporta kustība ir saglabāta lokveida, vedot gar lidostas termināli un dodoties pa jaunizbūvēto ceļu uz Rīgas centru. L1 ceļš virzienā uz Rīgu pieslēgts P133 brauktuvei netālu no Ziemeļu un Dzirnieku ielas krustojuma. Atļautais maksimālais braukšanas ātrums uz jaunā autoceļa ir 50 km/h. Lidostas tiešā tuvumā saglabāta ātruma ierobežošanas zona ar atļauto maksimālo braukšanas ātrumu 30km/h. Tāpat jaunajam ceļam L1 uzstādīts pagaidu apgaismojums, kas nodrošinās labu redzamību un tiks izmantots līdz pastāvīgo apgaismojuma objektu izvietošanai 2023.gadā.

Pēc "Rail Baltica" stacijas un infrastruktūras būvniecības pabeigšanas lidostā "Rīga" tiks uzlabota publiskā piekļūšana stacijai un lidostai, izbūvējot vairākus plašākus pievades ceļus, nodrošinot ērtāku piekļūšanu ar augstāku komforta un mobilitātes līmeni gan no pilsētas uz lidostu, gan virzienā no lidostas uz pilsētu, norāda "B.S.L. Infra" pārstāvji. Lai mazinātu būvdarbu ietekmi uz satiksmi, darbus pie lidostas "Rīga" realizē posmos.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.