Menu
 

Ziemas tehnoloģiskā pārtraukuma laikā valsts ceļu būvdarbu objektos saglabāsies ātruma ierobežojums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Valsts ceļi Foto - Latvijas Valsts ceļi

Valsts ceļu tīklā atsevišķos būvdarbu objektos patlaban turpinās būvdarbi, dažos tie notiks arī ziemā. Savukārt 16 valsts ceļu posmos pa ziemu būvdarbos būs tehnoloģiskais pārtraukums (TP), vēsta VSIA “Latvijas Valsts ceļi Komunikācijas daļā.

Patlaban 13 posmos uz reģionālajiem autoceļiem TP jau ir sācies, un tā laikā vairākos posmos saglabāsies maksimālā braukšanas ātruma ierobežojums, tostarp ierobežojums 70 km/h autoceļa Rīga–Ērgļi (P4) posmā no Rīgas apvedceļa (A4) līdz pagriezienam uz Tīnūžiem un autoceļa Sloka–Talsi (P128) posmā pie Jūrmalas, no Sūnu ezera līdz Talsiem.

Drīzumā tehnoloģiskais pārtraukums sāksies uz Vidzemes šosejas (A2) pārvada pār dzelzceļu pie Siguldas – autotransporta satiksme bez ierobežojumiem, gājēju kustība pa jaunizbūvēto gājēju un velobraucēju infrastruktūru (neliela daļa bez asfaltbetona seguma).

Darbi vēl turpinās Ventspils šosejas (A10) posmā no Kūdras līdz pagriezienam uz Smārdi, kur ir pilnībā pabeigta asfaltbetona seguma pārbūve un atjaunošana. Visus darbus plānots pabeigt vēl šogad decembrī, ja būs tam labvēlīgi laikapstākļi. Ja laika apstākļu dēļ nebūs iespējams pilnībā uzklāt horizontālo marķējumu, darbus turpinās nākamgad pavasarī. Patlaban tur spēkā ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h.

Arī Vidzemes šosejas (A2) posmā no Siguldas līdz Sēnītei vēl turpinās būvdarbi un divvirzienu satiksme tur organizēta pa vienu brauktuvi.

Bez ziemas tehnoloģiskā pārtraukuma Pierīgā turpināsies Ķekavas apvedceļa būvdarbi, kā arī būvdarbi uz Gaujas tilta pie Rāmniekiem (V330).

“Latvijas Valsts ceļi” aicina autovadītājus ievērot samazinātā ātruma režīmu, arī ja ceļš vizuāli šķiet pabeigts. Ziemas periodā posmos, kur ir būvdarbu tehnoloģiskais pārtraukums, uzturēšana tiek nodrošināta līdzvērtīgi kā uz šī paša ceļam ārpus būvobjekta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.