Menu
 

Plāno sākt darbus mežā pie Kalngales

  • Autors:  Apriņķis.lv
Karte - Rīgas meži Karte - Rīgas meži

“Rīgas meži” 2022.gada nogalē plāno uzsākt mežistrādes darbus netālu no Kalngales, Gaujas mežniecības Kalngales apgaitā, Ādažu novada Carnikavas pagastā. Darbi notiks atbilstoši uzņēmuma “Meža apsaimniekošanas plānam”, kurā liela nozīme piešķirta bioloģiski vērtīgajām, dabas un rekreācijas teritorijām, kā arī samazinātas mežsaimniecisko darbu platības.

Darbu mērķis ir dabas vērtību saglabāšana, sēņošanas, ogošanas iespēju saglabāšana, rekreācijas iespēju attīstība un pilnveidošana, meža ainavas veidošana, pēctecīga meža atjaunošana un esošās mežaudzes retināšana, t.sk. ar pēc iespējas minimālu cilvēku ietekmi un nelielu kailciršu veikšanu, nodrošinot meža atjaunošanos. Lai nodrošinātu straujāku zemsedzes atjaunošanos, augsnes sagatavošana izcirtumos tiks veikta, izmantojot dziļapstrādes rotortipa irdināšanas frēzi.

Darbu platība ir 14,22 hektāri, to plānotā secība: meža ceļu sagatavošana, atbilstoši meža transporta vajadzībām; pameža tīrīšana; koku ciršana; kokmateriālu izvešana; zaru savākšana un izvešana; meža ceļu infrastruktūras sakārtošana. Darbi var notikt vienlaikus vai neatbilstošu laikapstākļu dēļ var tikt uz laiku apturēti, norāda “Rīgas meži”.

Mežs pie Kalngales ir īpašs ar to, ka te ir salīdzinoši daudz bioloģiski vērtīgu meža nogabalu, kuros mežistrāde netiks veikta. Tā ir arī iecienīta atpūtas, ogošanas un sēņošanas vieta.

Lielākajā daļā meža darbi notiks atbilstoši šim mežam izstrādātajam ainavu ekoloģiskajam plānam un teritorijas ainavu dizaina plānam. Tāpat, veicot mežizstrādes darbus, tiks ievēroti atbildīgas un ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas principi, ko nosaka “Rīgas mežiem” piešķirtie starptautiskie sertifikāti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.