Menu
 

Aicina iepazīt Pierīgas novadus izzinošās pastaigās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Lai ziemas dienas nešķistu pārāk garlaicīgas, aicina piedalīties otrajā "Dabas apļu" pārgājienu ciklā, kas ikvienam dos iespēju izpētīt septiņus Pierīgas novadus, un doties izzinošās pastaigās. Pārgājienu cikls norisināsies no 2022.gada 16.decembra līdz 2023.gada 30.aprīlim, kad 14 dažādu pārgājienu garumā varēs iepazīt Salaspils, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ropažu, Ogres un Ādažu novada dabas un kultūrvēsturiskās vērtības, informē Pierīgas tūrisma asociācijā.

Pārgājieni būs gan pa vieglākām, gan ne tik vieglām takām un ceļiem, ar reljefa izaicinājumiem, kas jāpārvar, rāpjoties kalnā un šļūcot no tiem. Piedalīties var ikviens, kam tīk aktīvā atpūta dabā, nav iebildumu pret dažādām grūtībām un ir prieks par svaigā gaisā pavadītu dienu. Dalība ir bez maksas.

Lai piedalītos, mobilajā telefonā nepieciešams lejupielādēt lietotni "Actionbound", kas pieejama gan "Google", gan "IOS" veikalā. No 16.decembra lietotnē būs atrodami pirmie septiņi pārgājieni, kas sākas ar vārdiem "Dabas apļi", jāizvēlas, kuru maršrutu vēlas iziet, un jāpiereģistrējas. Nākamie septiņi pārgājieni būs pieejami on 2023.gada 1.februāra, norāda asociācijā.

Pārgājienu maršrutu autori ir visu iepriekšminēto novadu tūrisma speciālisti, kas īpaši ir atlasījuši un izcēluši sava novada dabas un kultūrvēsturiskās vērtības. Maršruti ir no 8 līdz 17 km gari, tie ved gar Rīgas jūras līča piekrasti, apkārt ezeriem, gar purviem un upēm. Izstaigājot visus 14 maršrutus, kopumā tiks veikti aptuveni 150 kilometri un būs apskatītas vairāk nekā 70 vietas Pierīgā, kopumā nostaigājot aptuveni 200 000 soļus.

Pārgājienā noderēs uzlādēts mobilais telefons ar ieslēgtu internetu un atrašanās vietas noteikšanas opciju. Maršrutos varēs ne tikai uzzināt informāciju par dažādiem tūrisma objektiem, bet arī piedalīties viktorīnā un veikt kādu interesantu uzdevumu, atzīmē asociācijā. Iepazīties ar nolikumu var vietnē www.exitriga.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.