Menu
 

Saulkrastos gar jūru izbūvēts jauns pastaigu takas posms un izveidots vides objekts "Saulrieta vērotājs"

  • Autors:  LETA
Foto - saulkrasti.lv Foto - saulkrasti.lv

Saulkrastos posmā no Bērzu ielas līdz Selgas ielai gar jūru izbūvēts jauns pastaigu takas posms un izveidots vides objekts "Saulrieta vērotājs", informēja pašvaldībā.

Šonedēļ pie vides objekta "Saulrieta vērotājs" notika atklāšanas pasākums diviem Saulkrastu novada pašvaldības īstenotiem projektiem - "Vides objekts - Saulrieta vērotājs" un "Gājēju infrastruktūras izveide posmā no Bērzu ielas līdz Selgas ielai".

Projektā "Vides objekts - Saulrieta vērotājs" izveidots jauns vides objekts - "Saulrieta vērotājs" - foto objekts, kur jaunlaulātie un ikviens Saulkrastu iedzīvotājs, viesis var iemūžināt atmiņas Saulkrastiem tik raksturīgajā saules simbolā. Projekta mērķis bija izveidot vides objektu "Saulrieta vērotājs", kas kļūtu par iecienītu brīvā laika pavadīšanas un tūrisma apskates objektu vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem. Vides objekts atrodas Saulrieta pastaigu takas posmā no Bērzu ielas līdz Selgas ielai. Projekta kopējās izmaksas ir 4997 eiro, no tā Eiropas Savienības (ES) publiskais finansējums 4497 eiro. Projektu līdzfinansē ES Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai ar Lauku atbalsta dienesta un biedrības "Jūras Zeme" atbalstu.

Projektā "Gājēju infrastruktūras izveide posmā no Bērzu ielas līdz Selgas ielai" pabeigts jauns pastaigu takas posms Saulrieta takai no Bērzu ielas līdz Selgas ielai, kas ir kā papildinājums jau esošajai pastaigu infrastruktūrai. Projekta mērķis bija attīstīt gājēju infrastruktūru kāpās, izbūvējot laipu posmā no Bērzu ielas līdz Selgas ielai, Saulkrastos. Veicot gājēju laipas izbūvi tiks veicināta tūrisma attīstība un mazinās iedzīvotāju un tūristu radīto kaitējumu videi.

Pastaigu takas garumā atjaunotas margas jūras pusē, lai samazinātu slodzi uz krasta kāpu zonu. Priekškāpu zonā izbūvētas kāpnes, lai atvieglotu piekļuvi jūrai, kā arī samazinātu slodzi uz krasta kāpu zonu. Pirms kāpnēm izbūvēta skatu platforma, uz kuras uzstādīts jauns sols. Projekta kopējās izmaksas 52 527 eiro, no tā ES publiskais finansējums 47 275 eiro. Projektu līdzfinansē ES Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonds ar Lauku atbalsta dienesta un biedrības "Jūras zeme" atbalstu.

Atstāt komentāru

* Ar zvaigznīti ir atzīmēti obligātie lauki, kas ir jāaizpilda

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.