Menu
 

"Rīgas metropoli" turpmāk vadīs Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība “Rīgas metropole” ievēlējusi jaunu valdi un tās vadību – par Rīgas Metropoles līdzpriekšsēdētāju un valdes locekli kļuvusi Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone. Valdē darbosies arī Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis un Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raivis Anspaks.

Jauna vadība ievēlēta, ņemot vērā, ka līdzšinējais apvienības līdzpriekšsēdētājs Edvards Smiltēns kļuvis par Saeimas priekšsēdētāju, bet līdzpriekšsēdētājs Māris Sprindžuks – par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru. Pateicoties līdzšinējās vadības iniciatīvai tika būtiski stiprināta Rīgas un Pierīgas sadarbība, izveidojot vienotu platformu kopēju interešu pārstāvībai valsts mērogā un reģiona integritātei starptautiskas konkurētspējas veicināšanai.

Apvienībā informēja, ka jaunā “Rīgas metropoles” vadība turpinās iesākto darbu metropoles reģiona stiprināšanā. Rīgas metropole kā galvaspilsētas reģions ir ekonomiski attīstītākais Latvijā. Mērķtiecīga un vienota Rīgas un Pierīgas sadarbība notiek tikai kopš apvienības “Rīgas metropole” izveides, tādēļ šis iesāktais virziens ir jāturpina, būtisku uzmanību pievēršot pie kopējas attīstības veicināšanas.

Tāpat svarīgi valsts politikas plānošanas līmenī mainīt attieksmi pret reģionu, ņemot vērā metropoles reģiona intereses un potenciālu, kas vienlaikus sekmē kopējo valsts attīstību, kā arī turpināt īstenot metropoles reģiona mērogā dažādus investīciju projektus, izmantojot Eiropas Atveseļošanās un noturības mehānismu vai Kohēzijas politikas fondus.

Līdz ar izmaiņām Ādažu, Siguldas un Salaspils pašvaldību vadībā par “Rīgas metropoles” jaunajiem biedru pārstāvjiem kļuvuši Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone, Siguldas novada domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa un Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raivis Anspaks.

“Rīgas metropole” turpina darboties Ķekavas novada domes priekšsēdētājs un tikko ieceltais Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Juris Žilko, Mārupes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence, Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs, Ropažu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne un Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.