Menu
 

Tīrainē par 378 617 rekonstruēs katlumāju

  • Autors:  LETA
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

SIA "Mārupes komunālie pakalpojumi" par 378 617 eiro rekonstruēs katlumāju Tīrainē, liecina informācija Mārupes novada pašvaldības mājaslapā.

Rekonstrukcija paredzēta, lai nodrošinātu centralizētās siltumenerģijas ražošanas un piegādes pakalpojuma nepārtrauktību un paaugstinātu efektivitāti, samazinot enerģijas ražošanai nepieciešamā resursa - gāzes - apjomu.

Esošās katlu mājas stāvoklis esot kritisks, tā iekārtas novecojošas gan tehnoloģiski, gan fiziski, tāpēc pieņemts lēmums katlu māju rekonstruēt. Rekonstrukcijas projektam plānots ņemt aizņēmumu Valsts kasē.

Pirms lēmuma pieņemšanas par gāzes katlu mājas rekonstrukcijas veikšanu SIA "Mārupes komunālie pakalpojumi" izvērtēja alternatīvo energoresursu izmantošanas iespējas siltumenerģijas ražošanai Tīraines ciematā. 

Ņemot vērā esošo siltumtrašu izvietojumu, katlumājas novietojumu ļoti tuvu dzīvojamajām mājām, putekļu, izmešu, trokšņu apjoma un transporta kustības intensitātes pieaugumu, kā arī angāru nepieciešamību kurināmā uzglabāšanai un investīciju apjomu jaunas katlu mājas izbūve, pieņemts lēmums rekonstruēt esošo katlu māju, kā energoresursu saglabājot dabas gāzi un paaugstinot tās darbības energoefektivitāti līdz pat 10%.

Rekonstrukcijas laikā tiks uzstādīti divi gāzes kurināmie katli, kas ļauj optimālā režīmā nodrošināt siltumapgādi gan ziemas, gan vasaras sezonā. Katliem izvēlēti modulējoši degļi, kas nodrošina augstāko iespējamo vadības precizitāti, kas savukārt nodrošina kurināmā racionālu izmantošanu. 

Ņemot vērā augsto kurināmā cenu, papildus tiks uzstādīti kondensācijas tipa ekonomaizeri, kas ļauj paaugstināt efektivitāti 5% - 10% robežās.

Rezultātā tiks realizēts saimnieciski izdevīgākais variants, kas neprasa būtiskus kapitālieguldījumus infrastruktūrā un tīklu pārbūvē, kā arī papildus apkalpojošā personāla piesaisti.

Objekta nodošana ekspluatācijā ir plānota 2023.gada pirmajā ceturksnī.

Tiklīdz jaunās katlu mājas funkcionalitāte tiks pārbaudīta un apstiprināta tās droša ekspluatācija, tiks veikta vecās katlu mājas demontāža un teritorijas vides labiekārtošana.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.