Menu
 

Ādažu novadā notiek sabiedriskā apspriešana par ķīmisko produktu fasēšanas rūpnīcu Jaunkūlu ielā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ādažu novadā notiek sabiedriskā apspriešana par ķīmisko produktu fasēšanas rūpnīcu Jaunkūlu ielā 21, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

SIA "Politech" minētajā vietā plāno izveidot ķīmisko produktu jaukšanas un fasēšanas rūpnīcu. Uzņēmums gada laikā iecerējis saražot 1500 tonnas mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļu, 288 tonnas mitrināšanas piedevu, 684 tonnas ofseta iespiedplašu attīstītāju, kā arī plāno veikt 912 tonnu iepirkto ķīmisko vielu un maisījumu fasēšanu.

Produkcijas ražošanai tiks izmantoti 1100 tonnu ogļūdeņražu, 300 tonnu glikolu, 900 tonnu spirtu, 130 tonnu sāļu un 170 tonnu piedevu gadā.

Ūdens apgāde līdz 1100 kubikmetriem gadā jeb 4,23 kubikmetri dienā tiks nodrošināta no teritorijā esošā ūdensapgādes urbuma.

Uzņēmuma darbības rezultātā radīsies līdz 30 kubikmetiem sadzīves notekūdeņu. Tie bez attīrīšanas tiks novadīti iznomātāja kanalizācijas sistēmā ar tālāku novadīšanu pilsētas centralizētajā kanalizācijas sistēmā. 

Ražošanas notekūdeņi radīsies no osmozes attīrīšanas iekārtas ūdeņiem līdz 276 kubikmetriem gadā. Šāda veida ūdeņi ir nosacīti tīri un bez attīrīšanas tiks novadīti iznomātāja kanalizācijas sistēmā. 

Objekta apkurei ir uzstādīts viens siltumģenerātors ar maksimālo ievadīto siltuma jaudu līdz 17 kilovatiem.

Iedzīvotājiem ir iespēja paust savu viedokli līdz 27.decembrim, nosūtot to Valsts vides dienestam uz e-pasta adresi "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt." vai pa pastu.

Kā liecina informācijas "Firmas.lv", SIA "Politech" reģistrēta 2005.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 30 660 eiro.

53,56% uzņēmuma kapitāla daļu pieder Ilo Gielam, bet 46,44% - Andrejam Kuvšinovam.

2021.gadā SIA "Politech" strādājis ar nedaudz vairāk nekā 3 miljonu eiro apgrozījumu un 170 000 eiro peļņu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.