Menu
 

Ropažos likvidēs pašvaldības aģentūru "Saimnieks"

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - ropazi.lv Ilustrācija - ropazi.lv

Ropažu novada dome pagājušajā nedēļā domes sēdē nolēma likvidēt pašvaldības aģentūru "Saimnieks", informēja pašvaldībā.

Šāds lēmums pieņemts, lai optimizētu pašvaldības kapitālsabiedrību darbību, kas ilgtermiņā sekmētu pašvaldības finanšu līdzekļu ekonomiju un veicinātu pašvaldības sniegto pakalpojumu kvalitāti.

Aģentūras "Saimnieks" ūdensapgādes funkcija tiks nodota pašvaldības SIA "Garkalnes inženiertīkli", savukārt apsaimniekošanas funkcija - SIA "Vilkme".

SIA "Garkalnes komunālserviss" pārņems no aģentūras "Saimnieks" siltumenerģijas, ceļu uzturēšanas, elektroinstatlācijas ierīkošanas, autobusu nodrošināšanas un labiekārtošanas funkciju.

Dome arī nolēma nodalīt daļas no SIA "Vangažu avots" un SIA "Garkalnes ūdens" un pievienot tās pašvaldības SIA "Garkalnes inženiertīkli";

Tiks pārdalītas pašvaldības SIA "Garkalnes inženiertīkli" funkcijas un elektroinstalācijas ierīkošanas joma tiks nodota SIA "Garkalnes komunālseviss".

Arī no SIA "Vangažu namsaimnieks" un SIA "Vilkme" nodalītās daļas, līdz ar labiekārtošanas funkciju tiks nodotas "Garkalnes komunālservisam".

Savukārt no SIA "Vilkme" uz "Garkalnes komunālsevisu" pāries ceļu uzturēšanas, elektroinstatlācijas ierīkošanas, labiekārtošanas funkcijas. 

Ropažu novada pašvaldība ir kapitāldaļu turētāja SIA "Garkalnes komunālserviss" (100%), SIA "Garkalnes ūdens" (79,89%), SIA "Garkalnes inženiertīkli" (100%), SIA "Vilkme"(100%), SIA "Vangažu avots" (57,28239%), SIA "Vangažu Namsaimnieks" (50,15%).

Ropažu novada pašvaldībā darbojas divas pašvaldības aģentūras - "Stopiņu ambulance" un  "Saimnieks".

Kā aģentūrai LETA skaidroja pašvaldībā, saskaņā ar Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu, administratīvi teritoriālās reformas ietvaros jaunizveidotām novadu pašvaldībām līdzdalības pārvērtēšanu kapitālsabiedrībās bija jāveic līdz 2022.gada 1.jūnijam. 

Lai to izdarītu, tika veikts publiskais iepirkums, kura rezultātā zvērinātu advokātu birojs "PricewaterhouseCoopers Legal" veica Ropažu novada pašvaldības kapitālsabiedrību un aģentūru līdzdalības un funkciju izvērtējumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.