Menu
 

Konkursa "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2022" finālistu skaitā Jūrmala, Ropaži un Sigulda

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - SIF Ilustrācija - SIF

Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) īstenotā konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2022” finālam, ņemot vērā pašvaldību sniegtos datus, iedzīvotāju balsojumu, kā arī vērtēšanas komisijas iegūtos datus par iedzīvotājiem pieejamajiem pakalpojumiem ģimeņu atbalstam, no Rīgas plānošanas reģiona izvirzīta Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība, Ropažu novada pašvaldība un Siguldas novada pašvaldība.

Finālisti cīnīsies par tituliem un nozīmīgām naudas balvām ģimeniskas vides uzlabošanai un uzvarētāji tiks izziņoti 2023. gada pirmajā pusē īpašā apbalvošanas ceremonijā. Konkursa noslēguma pasākumā viena no pašvaldībām tiks atzīta par ģimenei draudzīgāko valsts mērogā un saņems naudas balvu 30 000 eiro apmērā. Savukārt katras pašvaldību grupas uzvarētājs – balvu vismaz 20 000 eiro apmērā. Kopējais konkursa naudas balvu fonds, kas tiks sadalīts starp uzvarētājpašvaldībām, būs 150 000 eiro.

Kurzemes plānošanas reģionā izvirzīta Saldus novada pašvaldība un Kuldīgas novada pašvaldība; Latgales plānošanas reģionā – Balvu novada pašvaldība, Rēzeknes novada pašvaldība un Ludzas novada pašvaldība; Vidzemes plānošanas reģionā – Cēsu novada pašvaldība un Madonas novada pašvaldība; Zemgales plānošanas reģionā – Jelgavas valstspilsētas pašvaldība, Jelgavas novada pašvaldība un Jēkabpils novada pašvaldība.

Kā vēsta SIF, komentāros iedzīvotāji pauž uzslavas, gandarījumu un pateicību pašvaldībām par iespēju dzīvot savā pašvaldībā, mudina turpināt iesākto. Vienlaikus iedzīvotāji rosina rīkot vairāk pasākumus pašvaldību iedzīvotājiem turpat pašvaldībā, papildināt ar aktīvās atpūtas iespējām visām vecuma grupām un āra aktivitātēm. Kā būtisku faktoru ģimenēm draudzīgas vides veidošanā iedzīvotāji uzsver pašvaldības lomu uzņēmējdarbības un ražošanas veicināšanā.

Plašāka informācija par katrā pašvaldībā pieejamajiem pakalpojumiem un atbalstiem ir apkopota un publicēta vietnē vietagimenei.lv/pasvaldibas. Tādējādi iedzīvotājiem vienuviet ir iespēja ar to iepazīties, izvērtēt un nepieciešamības gadījumā arī salīdzināt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.