Menu
 

Slēgs 249 500 eiro vērtu līgumu par pētījumu Rīgas metropoles areāla sabiedriskā transporta plānam

  • Autors:  LETA
Foto - Satiksmes ministrija Foto - Satiksmes ministrija

Satiksmes ministrija slēgs 249 500 eiro vērtu līgumu par pētījumu Rīgas metropoles areāla sabiedriskā transporta plānam, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Līgums tiks slēgts ar SIA "Ardenis", kas uzvarēja konkursā, pārspējot divus citus pretendentus.

Kā ziņots, konkursā pieteicās trīs pretendenti - SIA "Ardenis", "Grupa93" un SIA "KPMG Baltics".

Konkursā līguma slēgšanas tiesības piešķirtas "Ardenis" ar pamatojumu, ka piedāvājums atbilda visām nolikumā izvirzītajām prasībām, tehniskajai specifikācijai un ieguva lielāko kopējo punktu skaitu.

Satiksmes ministrija iepriekš informēja, ka pētījuma mērķis ir izstrādāt priekšlikumus ilgtspējīgam integrētam Rīgas metropoles areāla sabiedriskā transporta plānam līdz 2040.gadam. 

Iedzīvotāju ērtībām plānots attīstīt vienotu multimodālu sabiedriskā transporta maršruta tīklu, kur galvenā loma ir dzelzceļam. Tāpat plānots ieviest vienotu un saskaņotu sabiedriskā transports kustības sarakstu, vienotu cenas un atlaižu politiku, vienotu biļeti Rīgas metropoles areālā, tādējādi veicinot izvēlēties sabiedrisko transportu un mazinātu privātā transporta izmantošanu. Iedzīvotājiem tiks piedāvātas plašākas iespējas plānot braucienu, izmantojot dažādus transporta veidus, tostarp velo un citus mikromobilitātes rīkus.

Atveseļošanas fonda finansējumu 295 miljonu eiro apmērā plānots Rīgas un Pierīgas sabiedriskā transporta sistēmas reformai, lai mazinātu transporta radīto negatīvo ietekmi uz galvaspilsētas vides kvalitāti un ļautu veidot iedzīvotāju vajadzībām atbilstošus integrētus sabiedriskā transporta pakalpojumus.

Kā skaidro Satiksmes ministrija, lai Atveseļošanas fonda ietvaros īstenotu Rīgas un Pierīgas transporta sistēmas zaļināšanas reformu, pasūtīti trīs pētījumi, ko veiks uzņēmumi - SIA "Ernst&Young Baltic", "Ricardo Nederland B.V." un SIA "Ardenis".

Kā liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija, SIA "Ardenis" reģistrēta 2011.gadā. Uzņēmums pilnībā pieder fiziskai personai Gatim Kistapam.

"Ardenis" 2021.gadā strādājis ar 240 000 eiro apgrozījumu un 35 880 eiro peļņu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.