Menu
 

Ādažos applūstot privātmāju teritorijai, sākta iedzīvotāju evakuācija

  • Autors:  LETA
Foto - www.adazi.lv Foto - www.adazi.lv

Ādažos, ceļoties ūdens līmenim Gaujas upē, applūdusi privātmāju teritorija, tāpēc sākta iedzīvotāju evakuācija, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Otrdienas rītā ap plkst.8.00 glābēji saņēma izsaukumu uz Nūrnieku ielu, kur, ceļoties ūdens līmenim Gaujas upē, applūdusi privātmāju teritorija. Notikuma vietā konstatēts, ka applūdusi ceļa braucamā daļa un teritorija pie vairākām dzīvojamām mājām, līdz ar to bija nepieciešams apsekot teritoriju.

Patlaban, izvērtējot iespējamo apdraudējumu, glābēji ar laivu no privātmājām evakuē cilvēkus un mājdzīvniekus. Darbi veikti sadarbībā ar Ādažu novada pašvaldību.

Ādažu novada pašvaldība sociālajos tīklos norādījusi, ka arī Strautkalnu ceļš ir daļēji applūdis un pašreiz tiek atbrīvots no ledus sanesuma. Pašvaldība lūdz iedzīvotājus izmantot citu ceļu.

Par 35 centimetriem Gaujā cēlies ūdens līmenis Carnikavā, sasniedzot 1,25 metrus. Pašvaldības policija turpina uzraudzīt situācijas attīstību.

VSIA "Latvijas valsts ceļi" mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta, ka plūdu dēļ ir slēgta satiksme pa autoceļu Baltezers-Āņi-Lapmeži. Apbraukšana iespējama caur Garkalni pa autoceļiem Garkalne-Ošlauki (V49) un Ādaži-Garkalne (V46).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.