Menu
 

Noslēgušies Inčukalna vecās pasta ēkas telpu atjaunošanas darbi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Noslēgušies Inčukalna vecās pasta ēkas telpu atjaunošanas darbi. Kā liecina Siguldas novada pašvaldības informācija, būvdarbu laikā 2022.gada nogalē Inčukalna vecās pasta ēkas telpās veikti to atjaunošanas remontdarbi ar iekšējo inženierkomunikāciju izbūvi. 2023.gada pavasarī, pēc atbilstošas projekta dokumentācijas izstrādes, ēka tiks pieslēgta kopējiem ārējiem ūdensapgādes un kanalizācijas inženiertīkliem, kas nodrošinās telpu pilnvērtīgu izmantošanu paredzētajiem mērķiem.

Minētajās telpās veikta grīdas pamatnes un seguma atjaunošana, izbūvēta jauna iekšējā elektroapgādes sistēma, jauns apgaismojums, kā arī, atjaunotas sienu konstrukcijas un to apdare. Telpu grupā izbūvēta autonoma iekšējā granulu apkures sistēma ar grīdu apsildi. Kā vēstures liecinieki Inčukalna vecās pasta ēkas telpās attīrīta un saglabāta sen mūrēta māla podiņu krāsns un šūnakmens apšuvuma sienu apdares fragmenti.

Pēc atjaunošanas darbiem Inčukalna vecās pasta ēkas Siguldas novada pašvaldībai piederošajā telpu grupā atradīsies Inčukalna Kopienas centrs, kurā darbosies divas Inčukalna Mākslas un mūzikas skolas klases. Paredzēts, ka ēkā notiks Inčukalna Tautas nama dziedošo kolektīvu nodarbības.

Telpās plānots izvietot stāstu krātuvi, vietu mazās formas izstādēm, kultūras un izglītojošiem pasākumiem, kā arī dažādu sabiedrisko organizāciju aktivitātēm. Atjaunoto kopienas centru administrēs kopā ar Inčukalna Tautas namu.

Telpu grupas atjaunošanas darbu izmaksas ir 95 000 eiro (bez PVN). Plānotās ārējās komunikācijas izmaksas – līdz 65 000 eiro (bez PVN).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.