Menu
 

Paziņoti Dubultu vides objekta metu konkursa "Trešā Atmoda" uzvarētāji

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vizualizācija - jurmala.lv Vizualizācija - jurmala.lv

Piektdien Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centrā atklātā sanāksmē tika paziņoti metu konkursa par augstvērtīga vides objekta izveidi Dubultos uzvarētāji, liecina informācija Jūrmalas pašvaldības vietnē. Godinot Latvijas neatkarības atjaunošanas procesā iesaistītos, Jūrmalas valstpilsētas pašvaldība iecerējusi uzstādīt mākslinieciski augstvērtīgu vides objektu "Trešā Atmoda" skvērā iepretim Dubultu dzelzceļa stacijai. Izvērtējot iesniegtos 14 pieteikumus, žūrijas komisija izvēlējās trīs godalgotās vietas.

Par labāko atzīts Kaspara Līduma un Mārtiņa Rozenfelda mets – skulpturāls objekts, kas konstruēts no simboliskiem laika nogriežņiem, kuros iegravēti atmodas kustības dalībnieku vārdi, uzsverot katra cilvēka individuālās iniciatīvas nozīmīgumu kopīgo mērķu sasniegšanā. Objekta horizontālā pamatforma uzsver laika un notikumu attīstības virzienu, bet dinamiskā kompozīcija simbolizē politiskās kustības attīstību, kas vainagojās ar neatkarības atgūšanu. Skulpturālo formu noslēdz no pulēta misiņa veidota metaforiska "brīvības atslēga." Uzvarētāji saņems godalgu 2000 eiro.

Otro vietu un godalgu 1500 eiro ieguvis radošās savienības "Divi putni" piedāvājums "Baltais galdauts". Formā lakoniskais skulpturālais objekts vienlaikus ir arī funkcionāls, jo aicina ap sevi pulcēties kopīgos patriotiskos rituālos. Savukārt trešās vietas godalgu 1000 eiro saskaņā ar žūrijas vērtējumu iegūst māksliniece Anda Munkevica par stiklā risinātu Latvijas sarkanbaltsarkanā karoga kompozīciju.

Veicināšanas prēmiju 500 eiro apmērā saņems biedrības "Raganu parks kā kolekcija" projekts, kura ideja un saturs ir pats materiāls - Latvijas laukakmens. Novērtējot granīta laukakmens dekoratīvo struktūru, nokrāsu bagātību un idejisko ietilpību, izveidota simboliski filozofiska kompozīcija.

Turpmāk norisināsies darbs pie vides objekta realizācijas un autoruzraudzības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.