Menu
 

Ar februāri Piņķos pazemināsies siltumenerģijas tarifs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izvērtējusi un 12.janvāra padomes sēdē izskatījusi siltumenerģijas gala tarifus vēl sešiem komersantiem - SIA "Babītes siltums", SIA "Aizkraukles siltums", SIA "Alūksnes enerģija", AS "Daugavpils siltumtīkli", SIA "Bauskas siltums" un SIA "Valmieras ūdens", kā arī vienu ražošanas tarifu SIA "Valmieras enerģija". Piņķos, Aizkrauklē, Alūksnē, Daugavpilī siltumenerģijas tarifi ar 1.februāri būs zemāki, bet Bauskā un Valmierā - augstāki, informē SPRK.

"Siltumenerģijas tarifi turpina samazināties pārsvarā tiem komersantiem, kuriem ir noslēgti īstermiņa dabasgāzes līgumi vai tie noslēgti par mainīgu cenu. Šobrīd tendence rāda, ka komersantu vidū ekstremāli augstie tarifi, kas apstiprināti pagājušajā gada vasarā vai rudenī, pakāpeniski sāk samazināties, tomēr daļa no tiem joprojām saglabājas virs valstī noteiktā atbalsta augstākā sliekšņa - 150 EUR/MWh," skaidro SPRK vadītāja Alda Ozola.

No š.g. 1.februāra lietotājiem Piņķos SIA "Babītes siltums" siltumenerģijas tarifs būs 191,91 EUR/MWh līdzšinējo 270,12 EUR/MWh vietā jeb par 29% zemāks. Jaunais tarifs būs spēkā līdz š.g. 30.jūnijam, bet no š.g. 1.jūlija tarifs būs 192,65 EUR/MWh. Tarifa samazinājums saistīts ar jauna dabasgāzes piegādes līguma slēgšanu brīdī, kad cena tirgū ir zemāka par līdzšinēji tarifā piemēroto.

Komersanta tarifā iekļautās kurināmā izmaksas veido lielāko daļu no kopējām izmaksām - 85%. Lietotāji turpinās saņemt valsts atbalstu, jo tarifa apmērs pārsniedz valstī noteikto augstāko atbalsta slieksni 150 EUR/MWh. Attiecīgi maksa par piegādāto siltumenerģiju ar valsts atbalstu būs 113,19 EUR/MWh, skaidro SPRK.

Komersantam ir SPRK piešķirta atļauja, ko komersants izmanto brīdī, ja mainās kurināmā, iepirktās siltumenerģijas vai pārdotās elektroenerģijas cena, pārējām izmaksām saglabājoties nemainīgām. Līdz ar to gada laikā komersantam tarifs var mainīties vairākkārtīgi - gan samazināties, gan palielināties - atkarībā no situācijas kurināmā tirgū.

Siltumenerģijas tarifiem līdz 150 EUR/MWh valsts kompensē 50% no tarifa, kas pārsniedz noteikto slieksni - 68 EUR/MWh. Savukārt no tās daļas, kas pārsniedz 150 EUR/MWh, valsts kompensē 90%, atzīmē SPRK.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.