Menu
 

"Sabiedrība Mārupe" piegādātā siltuma tarifu plāno celt par 29%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

SIA "Sabiedrība Mārupe" piegādātā siltuma tarifu no maija plānots celt par 29%, liecina uzņēmuma iesniegtais tarifa projekts, kas vēl jāvērtē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai.

Uzņēmuma siltumenerģijas gala tarifu no 1.maija plānots celt no esošajiem 183,69 līdz 236,22 eiro par MWh. Šāds tarifs būs starp augstākajiem valstī.

Spēkā esošā tarifa izmaiņas ir saistītas ar izmaiņām kurināmā, elektroenerģijas un darba samaksas izmaksās, teikts izmaiņu pamatojumā.

Kā iepriekš vēstīja TV3, gurķu un tomātu audzētāja "Sabiedrība Mārupe" piegādā siltumu virknei māju Jaunmārupē. Vietējie iedzīvotāji jau pērnā gada rudenī raidījumam "Bez tabu" sūdzējās par, viņuprāt, nesamērīgi augstiem maksājumiem par pakalpojumiem un alternatīvu neesamību tikt pie cita siltuma piegādātāja.

Jau 2022.gada sākumā uzņēmums bija noskaņojies pārtraukt siltumenerģijas piegādi Jaunmārupē, bet pēc pašvaldības lūgumiem pieņemts lēmums vēl pēdējo sezonu apkurināt ciematu, vēstīja raidījums. Gāze tiekot pirkta no igauņu uzņēmuma, un lielākā siltumenerģijas daļa tiekot izmantota siltumnīcu vajadzībām.

Kā liecina "firmas.lv" informācija, uzņēmuma lielākais īpašnieks (91,33%) ir SIA "Ezerkauliņi Agro", kas līdzīgās daļās pieder Balderu-Sildedžu un Brunovsku ģimenēm (Diāna Baldere-Sildedze - 20%, Anita Baldere-Sildedze un Helmuts Balderis-Sildedzis - pa 15%, Kaspars Brunovskis un Kristīne Brunovska - pa 25%). 2021.gadā uzņēmums strādājis ar 4,25 miljonu eiro apgrozījumu un 0,8 miljonu eiro peļņu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.