Menu
 

Foto: Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunajā korpusā iemūrēts vēstījums nākamajām paaudzēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunajā korpusā iemūrēts vēstījums nākamajām paaudzēm Foto: G. Zīverte, Siguldas novada pašvaldība

25. oktobrī Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunā korpusa pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Skolas jaunā korpusa būvniecība, kas izmaksās vairāk nekā 12 miljonus eiro, uzsākta gadā, kad skola tāpat kā Latvija svin 100 gadu jubileju, informē Siguldas novada pašvaldībā.

"Jauna daudzfunkcionāla mācību korpusa būvniecība Siguldas Valsts ģimnāzijai tās simtgadē iezīmē mērķtiecīgu virzienu, uz kuru pašvaldība jau vairākus gadus tiecas – sakārtota un mūsdienīga izglītības infrastruktūra ar plašām un gaišām skolas telpām, atbilstošu materiāltehnisko bāzi un nemainīgi augstu izglītības kvalitāti. Es ticu, ka mācības aizrautīgā un radošā vidē ar iedvesmojošiem pedagogiem nodrošinās mūsu jauniešiem motivāciju un prasmes, kas palīdzēs risināt nākotnes izaicinājumus. Gan skolā, gan ģimenē mēs mācām nevis pagātni, bet nākotni. Mācām to, kāda mūsu valsts būs pēc desmit, divdesmit un simts gadiem. Arī šajā vēstījumā ir gan vakardiena, gan rītdiena. Tas tapis par godu Latvijas un skolas simtgadei. Novēlu Siguldas Valsts ģimnāzijai kļūt par vienu no mūsdienīgākajām izglītības iestādēm Baltijā," vēsturiskajā brīdī sacīja Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunā korpusa būvniecība Ata Kronvalda ielā 7 tika uzsākta maijā, un tā turpināsies līdz nākamā gada vasarai. Siguldas novada izglītības nozares attīstības stratēģija un skolu tīkla optimizācijas plāns paredz, ka no 2019./2020. mācību gada Siguldas Valsts ģimnāzija atradīsies Ata Kronvalda ielā 7, kur tā jau savulaik darbojusies, savukārt Siguldas pilsētas vidusskola, iegūstot plašākas telpas, turpinās darbu Krišjāņa Barona ielā 10, kur jau šobrīd mācās skolēni no 1. līdz 5. klasei, norāda pašvaldībā.

"Mēs esam un būsim bagāti – bagāti ar skolotājiem, kuri spēj iedvesmot, ar skolēniem, kuri spēj sasniegt savas virsotnes un ar kopienu, kas ir fundamentāla Siguldas vērtība. Siguldas Valsts ģimnāzija šogad atskatās uz saviem 100 gadiem, uz pieredzi dažādos laikos un vietās, šodien liekot pamatu nākotnes skolai, nākamajiem 100 skolas gadiem. Šis viennozīmīgi ir unikāls, ambiciozs un drosmīgs projekts visas Latvijas mērogā!” uzskata Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns.

Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunā korpusa projekta autors ir Andris Kokins, autoruzraudzību veic SIA "K Idea”. Būvuzņēmējs, kurš uzvarēja publiskā iepirkumu procedūrā, ir SIA "Monum", bet būvuzraudzību veic SIA "Firma L4".

Kopējās Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunās piebūves un plānotās vecā korpusa rekonstrukcijas izmaksas pārsniegs 12 miljonus eiro. Eiropas Reģionālās attīstības fonds Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1. pamatskolas rekonstrukcijai un materiāltehniskās bāzes modernizācijai ir piešķīris turpat trīs miljonus eiro, valsts līdzfinansējums skolu rekonstrukcijai paredzēts vairāk nekā 1,6 miljonu eiro apmērā, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.