Menu
 

Valdība atļauj Ādažu domei nocirst 20 kokus Lilastes stāvlaukuma nobrauktuves ierīkošanai

  • Autors:  LETA
Foto - www.adazi.lv Foto - www.adazi.lv

Ministru kabinets otrdien atļāva Ādažu domei nocirst 20 kokus Lilastes stāvlaukuma nobrauktuves ierīkošanai.

Kā norāda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, pašvaldība pašvaldības zemesgabalā plāno paplašināt un labiekārtot stāvlaukumu pie Lilastes un caur valsts zemesgabalu izbūvēt nobrauktuvi pludmalē. Nobrauktuve plānota trīs metru platumā, ar betona plāksnēm, esošās gājēju koka takas vietā.

Tas nepieciešams, lai nodrošinātu kvalitatīvu atpūtas un tūrisma infrastruktūru pašvaldības iedzīvotājiem un apmeklētājiem, kā arī operatīvā un komunālā transporta ērtu piekļuvi pludmalei.

Lai ierīkotu nobrauktuvi, nepieciešama atmežošana 0,0473 hektāru platībā. Kopumā nepieciešams nocirst 20 kokus.

LETA jau ziņoja, ka Lilastē plānots paplašināt autostāvlaukumu un ierīkot bērnu rotaļlaukumu. Pašvaldība iesniegusi projekta pieteikumu Lauku atbalsta dienestā Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) pasākumā "Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju īstenošana".

Īstenojot projektu, iecerēts paplašināt autostāvlaukumu un izbūvēt nobrauktuvi līdz pludmalei operatīvā transporta vajadzībām. Plānota arī teritorijas labiekārtošana un bērnu aktivitāšu laukuma izveide.

Projekta īstenošanai nepieciešami 397 476 eiro, tajā skaitā EJZF līdzfinansējums 90% apmērā. Projekta īstenošana iecerēta līdz 2023.gada 31.decembrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.