Menu
 

Gāztā Baldones mēra vietniece: Daļa deputātu nav izturējusi pārbaudījumu ar varu

  • Autors:  LETA
Gāztā Baldones mēra vietniece: Daļa deputātu nav izturējusi pārbaudījumu ar varu Foto no arhīva

Daļa deputātu nav izturējusi pārbaudījumu ar varu, komentējot izmaiņas Baldones novada domes vadībā, aģentūrai LETA pauda ceturtdien no amata atbrīvotā domes priekšsēdētāja vietniece Viola Āboltiņa (LZP).

Deputāte situāciju novada domē salīdzināja ar apstākļiem jaunievēlētajā Saeimā, kad jāapvienojas vairākām citām partijām, lai pie varas netiktu tā, kas ieguvusi vislielāko atbalstu. "Baldones novada domē ar četrām partijām bija par daudz, un atsevišķi deputāti nav izturējuši pārbaudījumu ar varu. Es esmu mierīga, jo visu laiku biju konsekventa un ne iepriekšējās, ne līdzšinējās koalīcijas noteikto neesmu pārkāpusi," apgalvoja Āboltiņa.

Viņasprāt, domes priekšsēdētājs Raimonds Audzers (VL-TB/LNNK, V) ir gatavs nodot gan koalīcijas biedrus, gan vēlētājus, "lai tikai nebūtu jāatgriežas darbā "Tukuma pienā"". Āboltiņa uzskata, ka līdzšinējā koalīcijā trūcis diskusiju, jo Audzers uz koalīcijas sēdēm nācis jau ar pieņemtajiem lēmumiem, nevis aicinājis diskutēt par jautājumiem.

Āboltiņu arī pārsteidzis, ka ārkārtas domes sēdē ceturtdien iekļauts jautājums par grozījumiem iepirkumu komisijas sastāvā, lai gan daļa komisijas locekļu, tostarp viņa, atradušies pašvaldības apmaksātajā seminārā par iepirkumu jomu. "Es saprotu, ka tā nav viņa [Audzera] nauda, bet kāpēc tērēt līdzekļus apmācībām, ja pēc tam komisijas locekļi tiek mainīti?" jautāja deputāte.

Uz jauno koalīciju Āboltiņa aicināta netika, taču arī viņa pati tai nepiekristu, jo ar "Reģionu aliansi" (RA) strādāt nav gatava. Tā kā deputāte savulaik atradusies RA vietējās līderes Karinas Putniņas vadītās domes opozīcijā, iespējamo darbu vienā koalīcijā Āboltiņa sauc par bezjēdzīgu, turklāt arī pati Putniņa neesot vēlējusies redzēt viņu koalīcijā.

"Deputāta mandātu man neviens neatņems," uzsvēra Āboltiņa, norādot, ka turpinās darboties domē un solot, ka panāks sociālajai jomai svarīgu jautājumu risināšanu, arī strādājot opozīcijā.

Jau vēstīts, ka, apvienojoties "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, "Vienotības" un RA deputātiem, ceturtdien Baldones novadā izveidota jauna valdošā koalīcija, bet no amatiem atbrīvoti domes priekšsēdētāja vietnieki Andrejs Požarnovs (GKML), kurš pats īsu brīdi bija domes vadītājs, un Āboltiņa.

Līdz ar pārmaiņām nolemts veikt grozījumus Baldones novada pašvaldības nolikumā, paredzot turpmāk tikai vienu domes priekšsēdētāja vietnieka vietu. Domes sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Ose skaidroja, ka lēmums atteikties no diviem priekšsēdētāja vietnieku amatiem pieņemts, lai padarītu pašvaldības darbu efektīvāku.

"Ideja par diviem priekšsēdētāja vietniekiem, ņemot vērā esošo divu vietnieku iesaisti problēmjautājumu risināšanā, neattaisnojās, tāpēc tika pieņemts lēmums grozīt saistošos noteikumus un no divām priekšsēdētāja vietnieka amata vietām izveidot vienu," paudis domes priekšsēdētājs Audzers.

Ārkārtas domes sēdē ceturtdien pieņemts lēmums no amata atbrīvot abus vietniekus un rīkot jaunas priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas. Turpmāk priekšsēdētāja vietnieka pienākumus pildīs Inese Jēkabsone, kura pārstāv iepriekš opozīcijā strādājušo RA. Līdz ar to pašlaik Baldonē darbojas VL-TB/LNNK, "Vienotības" un RA koalīcija, opozīcijā atstājot "Gods kalpot mūsu Latvijai" un Latvijas Zaļās partijas pārstāvjus.

Jau vēstīts, ka teju pirms gada, 2017. gada novembrī, Audzers nonāca domes vadītāja amatā, pateicoties koalīcijas līgumam, ko parakstīja "Vienotība", "Gods kalpot mūsu Latvijai" un Latvijas Zaļā partija, tam pievienojoties arī no RA ievēlētajam deputātam Edgaram Brigmanim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.