Menu
 

Domnīcā "S!nerģija" aktualizē jautājumu par jēgpilnu vides reklāmu Siguldas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

7.februārī kultūras centrā “Siguldas devons” ar sarunu par tematu “Siguldas pilsētas un pagastu seja” jeb reklāmu novada teritorijā tika atklāts domnīcu cikls “S!nerģija”. Pirmajā tikšanās reizē vairāk nekā 30 sarunas biedru lokā tika diskutēts un rastas atbildes, kas tiks izmantotas, izstrādājot Siguldas novada pašvaldības saistošos noteikumus par reklāmas izvietošanu, pavēstīja novada domē.

Domnīcu cikla “S!nerģija” tikšanos atklāja Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, kura, veicinot sadarbību ar iedzīvotājiem, ir šī sarunu cikla idejas iniciatore.

Tikšanās laikā pieaicinātais eksperts, vairāku augstskolu docētāja un pētniece Renāte Cāne klātesošajiem pastāstīja par reklāmas jomas tendencēm pasaulē un dalījās ar dažādu ārvalstu pašvaldību pieejām un pieredzēm.

Renāte Cāne skaidroja, ka arvien populārāka kļūst reklāmu skaita samazināšana pilsētvidē un reklāmas “spēka” mazināšana, tāpat biežāk novērojama zaļo tendenču ieviešana un sociāli atbildīgas reklāmas, kā arī informēja, ka pasaulē jau vērojama tendence pakāpeniski atteikties no digitālajiem reklāmu stendiem, ja to gaismas efekti un apgāde ar elektroenerģiju neatbilst zaļai domāšanai.

Raisot diskusiju klātesošo vidū, pašvaldības aģentūras “Siguldas Attīstības aģentūra” direktores p.i. Zane Gatere iepazīstināja ar dažādiem reklāmu piemēriem, kas izvietoti Siguldas pilsētas un pagastu teritorijās. Pašvaldības pārstāve pastāstīja par iepriekš apstiprināto saistošo noteikumu regulējumu, kas saņēma negatīvu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinumu, lūdzot veikt labojumus, atsaucoties uz “Reklāmas likumu”, kas pieņemts pirms vairāk nekā 20 gadiem, kā arī minēja Konkurences padomes komentārus un ieteikumus.

Diskusijā tika pārrunāta arī sistēma, kā varētu regulēt reklāmas izvietojumu Siguldas novadā, tostarp gar valsts galvenajiem autoceļiem A2 un A3, kā arī Siguldas pilsētas centra apkaimē, diskutējot gan par krāsu regulējumu ieviešanu, lai izkārtnes būtu harmoniskas un iederētos vidē, gan par reklāmas izvietošanas attālumiem, gan priekšrocībām reklāmas izvietošanā Siguldas novada uzņēmējiem un citiem jautājumiem.

Pēc pašvaldības informācijas, nākamā “S!nerģijas” tikšanās notiks 7.martā plkst. 17.30 Siguldas pagasta Kultūras namā. Otrā diskusija būs veltīta sabiedrības līdzdalībai, pārrunājot jautājumus par iedzīvotāju padomēm, līdzdalības budžetu un citiem sabiedrības iesaistei būtiskiem aspektiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.