Menu
 

Carnikavā plānots izbūvēt jaunu gājēju tuneli

  • Autors:  LETA
Carnikavā plānots izbūvēt jaunu gājēju tuneli arhīvs

Carnikavas novada pašvaldības aģentūra "Carnikavas komunālserviss" izsludinājusi iepirkumu, kura mērķis ir atrast būvprojekta izstrādātāju jauna gājēju tuneļa izbūvei, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija.

Vienlaikus projekts ietver arī būvdarbu autoruzraudzību.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja Carnikavas domes pārstāve Agnese Ģērmane, nepieciešamība pēc tuneļa ir tādēļ, ka Carnikavā, Garajā ielā 20, drīzumā tiks izvietota moduļu tipa būve Carnikavas pamatskolas vajadzībām, kamēr tiks veikta skolas pārbūve par vidusskolu.

Savukārt, kad Carnikavas pamatskola būs atgriezusies pārbūvētajā izglītības iestādē, ēku pārveidos par pansionātu. "Šī tuneļa izbūve novirzītu gājēju plūsmu no dzelzceļa pārbrauktuves un savienotu ar vēsturisko centru, un svarīgākais - nodrošinātu drošu pārvietošanos," skaidroja Ģērmane.

Tuneli iecerēts veidot no Rožu ielas gala zem dzelzceļa sliedēm līdz savienojumam ar Stacijas ielu.

Patlaban gan vēl nav noteikts konkrēts laiks, kad varētu sākties tuneļa būvniecības darbi. "Tunelis ir iecere, par kuras realizēšanu tiks spriests pēc būvprojekta izstrādes, kad būs informācija par finansējuma aplēsēm, kuras pašlaik vēl nav zināmas," sacīja pašvaldībā.

Pieteikumi pretendentiem jāiesniedz līdz 7.novembrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.