Menu
 

Lielajā andelē Jaunolainē veicinās "zaļās domāšanas" kustību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Biedrība "Jaunolaines attīstībai" jau divus gadus veido un veicina tirdziņu tradīciju Jaunolaines ciemā. Iesākoties 2023.gadam, realizēta sen plānotā idejai par andeli, kurā iedzīvotājiem atbrīvot skapi un garāžas no visa, kas pašiem lieks, bet kādam citam var būt noderīgs, informē biedrībā.

"Jaunolaines stadionā par iemīļotu iedzīvotāju tradīciju ir kļuvuši mājražotāju un amatnieku tirdziņi, kuros vienkopus satiekas dažādi tirgotāji un sniedz iespēju vietējiem iedzīvotājiem iegādāties interesantas un īpašas lietas. Taču tagad ir pienācis laiks izbaudīt īstu andeli, kurā pašiem iedzīvotājiem pirkt, pārdot, andelēties, kaulēties, piedzīvot kopienas sajūtu un veidot arvien saliedētāku ciemu," stāsta biedrības pārstāvji.

Lielo andeli, kas notiks 4.martā no plkst.11.00 līdz plkst.14.00 Jaunolaines Kultūras namā, būs iespēja piedzīvot, baudot arī kūkas, dzērienus, piedaloties radošajā darbnīcā, kurā no veciem apģērbiem tiks radītas jaunas un noderīgas lietas. Tāpat plānota Olaines novada apģērbu radītāju modes skate, kas būs vēl nebijis notikums Olaines novadā.

Tirdziņa organizatore un biedrības "Jaunolaines attīstībai" valdes locekle Laura Zīvarte atklāj: "Biedrībā mēs domājam par to, kā vidi padarīt "zaļāku" un procesus - videi draudzīgākus, tāpēc andele ir veids, kā varam atbrīvoties no lietām un drēbēm, tās nevis izmetot, bet gan dodot otru dzīvi. Šoreiz piedāvāsim arī meistarklasi apmeklētājiem, kurā varēs pagatavot kaut ko skaistu mājai no auduma. Un, ja tomēr nesanāk notirgot visu, kas paņemts līdzi, tad Jaunolainē jau trešo gadu ir pieejama "sarkanā kaste", kurā var ziedot drēbes un lietas!"

Līdz 23.februārim iespējams pieteikties visiem, kuri vēlas piedalīties tirdziņā, tirgojot savas lietotās mantas (apģērbu, apavus, rotaļlietas, grāmatas, traukus, aksesuārus u.c.). Pieteikuma anketa - ej.uz/AndeleJaunolaine. 

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.