Menu
 

Par "Rīgas metropoles" izpilddirektori kļuvusi kādreizējā Saulkrastu novada domes projektu vadītāja Līce

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Par Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības “Rīgas metropole” izpilddirektori kļuvusi Anita Līce, kas līdz šim ir guvusi plašu pieredzi kā juriste publiskā un privātā sektorā, kā arī iepriekš deviņus gadus vadījusi attīstības projektus Saulkrastu novada domē.

Līdz ar šīm izmaiņām vadības komandā “Rīgas metropole” turpinās stiprināt apvienības lomu vienotas metropoles politikas veidošanā Latvijas mērogā. Jaunā izpilddirektore kā vienu no savām darba prioritātēm minējusi Rīgas metropoles pašvaldību viedokļa un interešu aizstāvību valsts politikas veidošanas līmenī un dažādu normatīvo aktu izstrādē, kas tiešā vai netiešā veidā ietekmē reģiona attīstību, informēja apvienībā.

“Rīgas metropoli noteikti varu uzskatīt par "ikdienas pilsētu sistēmu", kurā notiek lielākā un intensīvākā daļa ikdienas pārvietošanās kā nodarbinātības, tā pakalpojumu un uzņēmējdarbības jomā. Šajā reģionā pašvaldības pastāv savstarpējā sasaistē visdažādākajās jomās – pieejamība,  darba tirgus, mājokļu tirgus, izglītība, sociālā joma, transports utt.,” norāda Anita Līce.

“Vienas pašvaldības rīcība var atstāt iespaidu uz pārējām pašvaldībām. Tikai sadarbība un interešu pārstāvība var veicināt izaugsmi, lai panāktu, ka Rīgas metropole spēj starptautiskajā metropoļu konkurencē ierindoties labāko un perspektīvāko vidū. Tāpēc ir svarīgi, lai tās intereses tiktu iekļautas arī valsts mēroga politikas dokumentu izstrādē.”

Jau ziņots, ka pērn gada beigās par “Rīgas metropoles” līdzpriekšsēdētāju no Pierīgas puses kļuva Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone, bet šogad par otru pašvaldību apvienības līdzpriekšsēdētāju iecelts Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks, kurš vienlaikus ir arī Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība “Rīgas metropole” apvieno Rīgu un teritoriju ap to. Tās kodolu veido Rīga un astoņi Pierīgas novadi un to pilsētas – Ādažu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ropažu, Salaspils, Saulkrastu un Siguldas. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.