Menu
 

No 302 Ķekavas novada iedzīvotāju iesniegtajiem priekšlikumiem pašvaldības budžetam šogad īstenos 39

  • Autors:  LETA
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

No 302 Ķekavas novada iedzīvotāju iesniegtajiem priekšlikumiem pašvaldības budžetam šogad īstenos 39, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Ķekavas novada pašvaldība aizvadītā gada nogalē aicināja iedzīvotājus iesniegt priekšlikumus 2023.gada budžetam. Kopumā tika saņemti 302 priekšlikumi no 189 iesniedzējiem.

Ņemot vērā, ka pašvaldība savu budžetu apstiprināja pirms valsts budžeta pieņemšanas un šobrīd nav skaidri valsts nosacījumi pašvaldības ieņēmumu apjomam un aizņemšanās nosacījumiem, 61 priekšlikums tiks pārskatīts pēc valsts budžeta pieņemšanas.

Citi iedzīvotāju priekšlikumi tiks īstenoti tuvāko gadu laikā, piemēram, Baldones vidusskolas paplašināšana ir iekļauta Pašvaldības investīciju plānā īstenošanai pēc 2025.gada.

Savukārt 39 iedzīvotāju priekšlikumus paredzēts īstenot jau šogad, tostarp satiksmes drošības uzlabošanu Skolas ielā Baldonē un Niedru ielā Odukalnā, ielu apgaismojuma ierīkošanu Iecavas ielā Baldonē pie Sociālās aprūpes centra un mājas iekšpagalmos Izstāžu ielā, Valdlaučos, kā arī Vanagkalnu un Pārupes ielās, Baldonē.

Šī gada budžetā atvēlēti līdzekļi Ķeguma prospekta projektēšanai līdz Tilta ielai un Gaismas ielas krustojuma projektēšanai Ķekavā. Tāpat pašvaldība turpinās nodrošināt Daugmales peldbaseina darbību, ko savos iesniegumos lūguši vairāki novada iedzīvotāji.

Virkne ierosinājumu par teritoriju labiekārtošanu rekreācijas vajadzībām, rotaļu un sporta laukumu izveidi tiks skatīta, ņemot vērā pašvaldības Labiekārtošanas plānu, kurš šobrīd tiek aktualizēts.

Ķekavas novada pašvaldība atgādina, ka šajā gadā tiks uzsākta līdzdalības budžeta projekta īstenošana, kā ietvaros iedzīvotāji varēs iesniegt idejas savu apkaimju teritorijas attīstībai.

Starp budžeta priekšlikumiem esot tādi, kas nav pašvaldības kompetencē. Piemēram, 80 priekšlikumi ir saistīti ar ceļu infrastruktūras un satiksmes drošības uzlabošanu un ir Latvijas Valsts ceļu (LVC) pārziņā.

Visvairāk iesniegumu saņemts par nepieciešamiem infrastruktūras uzlabojumiem uz autoceļa Ķekava-Plakanciems un Bauskas šosejas. 

Šie un citi ierosinājumi tikšot apkopoti un nodoti LVC.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.