Menu
 

Braukšanas izdevumu segšanai iedzīvotājiem Salaspils pašvaldība pērn izlietojusi nepilnus 70 000 eiro

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Braukšanas izdevumu segšanai iedzīvotājiem Salaspils pašvaldība pērn izlietojusi nepilnus 70 000 eiro, liecina pašvaldības apkopotā informācija.

Pamatojoties uz saistošajiem noteikumiem par transporta izdevumu segšanu Salaspils novada iedzīvotājiem, 2022.gadā pabalsti tika piešķirti un izmaksāti 941 personai. Kopumā šim mērķim izlietots 69 691 eiro.

Pašvaldība informē, ka iedzīvotāji var petendēt uz dažādiem pabalstiem transporta izdevumu segšanai. Pabalstu vienu reizi kalendārajā gadā 150 eiro apmērā ir tiesības saņemt personai, kurai Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija ir noteikusi I grupas invaliditāti un kura nespēj pārvietoties ar sabiedrisko transportu. 2022.gadā šo pabalstu saņēma 99 personas un šim mērķim izlietoti 14 800 eiro.

Pabalstu transporta izdevumu segšanai vienu reizi kalendārajā gadā 100 eiro apmērā ir tiesības saņemt personām, kuras deklarētas Salaspils novadā ārpus Salaspils pilsētas teritorijas un kuras ir politiski represētās, Čornobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieki, nestrādājoši pensionāri, nestrādājošas personas, kurām noteikta III grupas invaliditāte. Pērn šo pabalstu saņēma 342 personas par kopējo summu 34 200 eiro.

Savukārt pabalstu transporta izdevumu segšanai vienu reizi kalendārajā gadā 50 eiro apmērā ir tiesības saņemt personai, kuras deklarētā dzīvesvieta ir Salaspils pilsētā, personām, kas nomā no Salaspils pašvaldības vai tām pieder pieder sakņu dārzs Salaspils novada teritorijā ārpus Salaspils pilsētas robežas. Arī šo pabalstu var saņemt politiski represētas personas, Čornobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieki, nestrādājoši pensionāri un nestrādājošas personas ar III grupas invaliditāti. 2022.gadā šo pabalstu saņēma 128 personas par kopējo summu 6 400 eiro.

Daudzkārt lietojamu personalizēto braukšanas karti līdz 96 braucieniem gadā ir tiesības saņemt nestrādājošiem pensionāriem, trūc''igiem un maznodrošinātiem pensionāriem, kā arī trūcīgiem vai maznodrošinātiem III grupas invalīdiem.

Daudzkārt lietojamās personalizētās braukšanas kartes pērn no jauna pieprasīja 114 personas. Kopā braukšanas kartes izmantojušas 372 personas un šim mērķim pašvaldība izlietojusi 14 291 eiro.

Lai saņemtu iepriekš minētos pabalstus, Salaspils iedzīvotājiem martā pašvaldībai jāiesniedz noteiktas formas iesniegums.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.