Menu
 

Jaunmārupē pēc pārbūves darbiem atklāta Mārupes Mūzikas un mākslas skolas ēka

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārupes novada pašvaldība Foto - Mārupes novada pašvaldība

Jaunmārupē, klātesot Mārupes novada pašvaldības vadībai, projektētājiem, būvniekiem, skolas audzēkņiem un viesiem, atklāta pārbūvētā Mārupes Mūzikas un mākslas skolas ēka. Skola piedzīvojusi ievērojamas pārvērtības – rekonstruēta divstāvu ēka 1024 kvadrātmetru platībā un izbūvēta jauna četrstāvu piebūve 2267 m2 platībā. Turpmāk kvalitatīvu mācību procesu mūsdienīgā un skolas vajadzībām pielāgotā vidē varēs nodrošināt 600 audzēkņiem līdzšinējo 450 vietā, informēja pašvaldībā.

Jaunajā skolas ēkā ir četri stāvi, kuros izvietotas 49 klases mūzikas un mākslas novirziena audzēkņiem, kā arī palīgtelpas un telpas pedagogiem.  No tām astoņas klases paredzētas mākslas apguvei – stikla, tekstila, vides/papīra un zīda apstrādes klases, keramikas klase ar modernām keramikas apdedzināšanas krāsnīm, klases gleznošanas nodarbībām. Savukārt 41 klase pielāgota dažādu mūzikas instrumentu apguvei, katrā stāvā – sava mēģinājumu telpa.

Akustiskais komforts mūzikas apguves telpās aprēķināts, lai klases sienu un griestu konfigurācija un tās apdares risinājumi nodrošinātu labu akustiku un skaņas izkliedējumu. Ikdienas darbā pedagogi un audzēkņi novērtēs arī labo skaņas izolāciju, kas ļauj vienā ēkā netraucēti darboties dažādu mūzikas un mākslas novirzienu  pārstāvjiem. Tāpat skolā izveidota skaņu ierakstu un kora telpa, plaša izstāžu zāle, datortelpa un bibliotēka. Jaunu izskatu un plašāku skatuvi ieguvusi arī skolas vecā aktu zāle, kurai tagad būs arī piemērotas palīgtelpas.

Pēc Mārupes novada pašvaldības informācijas, būvdarbi, kas paredzēja esošās skolas ēkas rekonstrukciju un jaunas piebūves izbūvi, kā arī apkārtējās teritorijas labiekārtošanu jaunu autostāvvietu izveidei, atbilstoši 2021. gada 15. septembrī noslēgtajam līgumam uzsākti 2021. gada 1. oktobrī. Būvprojektu izstrādājis SIA “AR.4”, būvdarbus veica Mārupes novada uzņēmums SIA “Selva Būve”. Kopējās būvdarbu izmaksas ir gandrīz 4,6 miljoni eiro bez PVN.

Tā kā skolas atklāšanas pasākums sakrita ar dienu, kad pirms gada Krievija uzsāka iebrukumu Ukrainā, pieminot traģiskos notikumus, tam tika veltīts īpašs koncerts, kurā uz atjaunotās skolas aktu zāles skatuves līdztekus Mārupes Mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem ar savu priekšnesumu priecēja arī Latvijā dzīvojošā jauniete no Ukrainas.

Mārupes Mūzikas un mākslas skolas direktore Dace Štrodaha: “Mūzika un māksla vienmēr ir stāvējusi pāri laikiem un grūtos brīžos mūs spēcinājusi. Šo dienu esam ilgus gadus gaidījuši. Pēdējos desmit gadus skolai nav bijusi pietiekama kapacitāte visiem bērniem nodrošināt kvalitatīvas un mācību procesam atbilstošas telpas. Beidzot mēs stāvam uz savas ilgi izsapņotās mājas sliekšņa un varam teikt – mūzikai un mākslai būs būt, un mūsu skolas audzēkņi nesīs Mārupes un Latvijas vārdu pasaulē vēl jaudīgāk.”

Mārupes Mūzikas un mākslas skola tika izveidota 2000. gadā.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.