Menu
 

Valdībā izskan aicinājums centralizēti un ātrāk veidot mobilitātes plānu Rīgas reģionam

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Otrdien valdībā izskanēja aicinājums centralizēti un ātrāk veidot mobilitātes plānu Rīgas reģionam.

Valdībai skatot jautājumu par 74,4 miljonu eiro piešķiršanu akumulatoru bateriju elektrovilcienu iegādei, finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) prasīja satiksmes ministram, vai notiek darbs pie sabiedriskā transporta plāna saskaņošanas starp pasažieru pārvadājumiem ar vilcienu un Rīgas pašvaldības organizētajiem sabiedriskā transporta pārvadājumiem.

Arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) aicināja veidot vienotu mobilitātes plānu, apvienojot sabiedrisko pārvadājumu plānus Rīgas autobusiem, Pierīgas autobusiem un vilcieniem. Šāds plāns esot nepieciešams, lai iedzīvotājus vairāk motivētu pārsēsties no privātā transporta uz sabiedrisko.

Sprindžuks norādīja, ka, ja valdība atbalsta tik lielu līdzekļu ieguldīšanu vienā sabiedriskā transporta veidā, esot jāpieliek pūles, lai mainītu cilvēku paradumus. Taču, lai tas notiktu, esot jābūt centralizēti pārvaldītam modelim.

LETA jau ziņoja, ka valdība otrdien atbalstīja akumulatoru bateriju elektrovilcienu iegādei nepieciešamo priekšfinansējumu līdz 74,4 miljoniem eiro, kā arī pievienotās vērtības nodokļa (PVN) segšanai nepieciešamo 15,624 miljonu eiro piešķiršanu Satiksmes ministrijai (SM) no valsts budžeta pēc vajadzības līdz 2026.gada beigām.

Ministru kabinets (MK) otrdien uzklausīja SM sagatavoto informatīvo ziņojumu "Par Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 1.komponentes "Klimata pārmaiņas un vides ilgtspēja" reformu un investīciju virziena "Emisiju samazināšana transporta sektorā" reformas "Rīgas metropoles areāla transporta sistēmas zaļināšana" investīcijas "Konkurētspējīgs dzelzceļa pasažieru transports kopējā Rīgas valstspilsētas sabiedriskā transporta sistēmā, attīstot bezemisiju dzelzceļa infrastruktūru ar bezemisiju ritekļiem" pasākuma īstenošanu"".

Informatīvajā ziņojumā skaidrots, ka ieguldījumi bateriju elektrovilcienu iegādē nodrošinās labāku dzelzceļa pasažieru transporta integrāciju kopējā Rīgas sabiedriskā transporta sistēmā, izveidojot dzelzceļa pasažieru pārvadājumus maršrutā Rīga-Bolderāja ar iespēju ritošo sastāvu izmantot savienotā maršrutā Rīga-Sigulda.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.