Menu
 

Aprīlī Jūrmalā par 21% samazināsies siltumenerģijas tarifs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izvērtējusi un 9.marta padomes sēdē izskatījusi SIA “Jūrmalas siltums” siltumenerģijas gala tarifu. Ar 1.aprīli siltumenerģijas tarifi Jūrmalā būs zemāki.

No 1.aprīļa līdz 30.jūnijam lietotājiem Jūrmalā siltumenerģijas tarifs būs par 21,0% zemāks, un tas būs 119,22 EUR/MWh līdzšinējo 150,95 EUR/MWh vietā. Savukārt no 1.jūlija tarifs būs 118,36 EUR/MWh.

Tarifa samazinājums saistīts ar dabasgāzes cenas lejupslīdi biržā, vēsta SPRK. Lietotāji turpinās saņemt valsts atbalstu, ņemot vērā, ka tarifs pārsniedz 68 EUR/MWh slieksni. Attiecīgi maksa par piegādāto siltumenerģiju ar valsts atbalstu būs 93,61 EUR/MWh.

“Siltumenerģijas tarifi turpina samazināties gan komersantiem, kuri ražošanā izmanto dabasgāzi, gan šķeldu un granulas. Līdzšinējais kurināmā resursu cenu samazinājums saistīts gan ar labvēlīgiem laikapstākļiem Eiropā, gan mazāku kurināmā resursu patēriņu. Rezultātā šobrīd dabasgāzes tirgus cena nostājusies pirmskara līmenī, tomēr turpmākajiem mēnešiem cenu prognozes ir neskaidras,” skaidro SPRK priekšsēdētāja Alda Ozola.

“Būtiski to ietekmēs Ķīnas ekonomiskā atveseļošanās pēc Covid-19 apstākļiem, kas šobrīd uzrāda pakāpenisku atjaunošanos, līdz ar to pieprasījums pēc gāzes un cena varētu kāpt. Attiecīgi siltumenerģijas komersanti, gatavojoties nākamajai apkures sezonai, būs izaicinājumu priekšā – izvērtēt brīdi, kad slēgt līgumu par kurināmā iegādi, kā arī termiņu, uz kādu tas tiek noslēgts.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.