Menu
 

Domes sēdē apstiprināts Ķekavas novada teritorijas plānojums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Trešdien Ķekavas novada domes sēdē apstiprināti Ķekavas novada teritorijas (līdz 2021.gada 1.jūlijam) plānojuma dokumenti.  Plānojumu drīkstēs īstenot pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lēmuma saņemšanas, liecina pašvaldības informācija.

Ķekavas novada teritorijas plānojums ir ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kurā noteiktas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, tajā skaitā funkcionālais zonējums, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kā arī citi teritorijas izmantošanas nosacījumi. Apstiprinātā plānojuma izstrādes gaitā saņemti un izvērtēti  737 iesniegumi ar priekšlikumiem un/vai iebildumiem, kā arī 37 institūciju atzinumi. Nodrošināta dokumentu sabiedriskā apspriešana, kā arī sabiedrības – iedzīvotāju un uzņēmumu – viedokļa uzklausīšana īpaši šim nolūkam organizētās sanāksmēs klātienē

Teritorijas plānojumam veikts arī stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējums un izstrādāts vides pārskats, apzinot nelabvēlīgas ietekmes riskus un paredzot to novēršanas risinājumus.

Novada domē pavēstīja, ka vienota Ķekavas novada teritorijas (līdz 2021. gada 1.jūlijam) plānojuma izstrāde tika uzsākta 2016. gadā, jo Baložu pilsētai, Ķekavas pagastam un Daugmales pagastam ir savi spēkā esoši teritorijas plānojumi ar atšķirīgām prasībām teritorijas izmantošanai un apbūvei, kā arī ar atšķirīgiem darbības termiņiem. Turklāt Daugmales pagasta teritorijas plānojuma darbības termiņš bija noteikts līdz 2019. gadam, Baložu teritorijas plānojuma darbības termiņš –  līdz 2020. gadam, bet Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma darbības termiņš – līdz 2021. gadam.

Apvienotās novada teritorijas plānojuma, iekļaujot arī pēc 2021. gada 1. jūlija novada teritorijai pievienoto Baldones pilsētu un Baldones lauku teritoriju, izstrādi plānots uzsākt jau tuvākajā laikā, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.