Menu
 

Ielu attīrīšana no smiltīm Pierīgā varētu turpināties līdz aprīļa vidum

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Iestājoties siltākam laikam, Latvijas pilsētās un ciemos sākusies brauktuvju, veloceliņu un ietvju tīrīšana no smilts, sāls, putekļiem, nogulsnēm un citiem netīrumiem, kas uzkrājušies pēc labu laiku neredzēti sniegam bagātās ziemas. Aptaujātās Pierīgas pašvaldības informēja, ka darbi atkarībā no laika apstākļiem varētu turpināties līdz aprīļa vidum.

Ielu mehanizēta tīrīšana ierasti tiek veikta, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra ir virs nulles (dienā plus 8-10 grādi) un nav spēcīgu nokrišņu. Ziemā nokaisīto pretslīdes materiālu savākšana ir svarīga, ņemot vērā, ka saulainā un sausā laikā palielinās putekļu koncentrācija gaisā, kas daļai iedzīvotāju var izraisīt alerģiskas reakcijas.

Līdz ar siltāka laika iestāšanos ielu un ceļu attīrīšana no smiltīm un nogulsnēm, izmantojot gan roku darbu, gan mehanizētos transporta līdzekļus, ir uzsākta arī Siguldas novadā. Daudzdzīvokļu namu saimniekus novada pašvaldība aicinājusi neaizmirst par pagalmos, uz iebraucamajiem ceļiem, privāto teritoriju celiņiem, kāpnēm, ziemā izkaisīto smilšu savākšanu. Darbu pabeigšanas laiks atkarīgs no laika apstākļiem, nepieciešams sauss laiks, bet intensīvi darbi ir ieplānoti tuvākajās pāris nedēļās, informēja pašvaldībā.

“Pārmitrināta ceļa seguma un temperatūras svārstību rezultātā daudzviet Siguldas novada ceļu segumos veidojas bedres. Pēc ziemas ceļa uzturētāji ir uzsākuši darbus pie ceļu apsekošanas un satiksmes drošību apdraudošo bedrīšu aizpildīšanas. Darbi norit atbilstoši autoceļu uzturēšanas klasēm, prioritāti darbus uzsākot Siguldas pilsētas galvenajās ielās un ielās, pa kurām kursē sabiedriskais transports, turpinot darbus uz mazākas intensitātes ceļiem un ielām pagastos,” pavēstīja "Siguldas Attīstības aģentūrā".

Novadā aktīvi notiek arī pērno lapu savākšanas darbi. Ņemot vērā mitruma līmeni zemē, lapas uz doto brīdi primāri tiek grābtas ar grābekli, pamazām, zemei kļūstot sausākai, tiks uzsākta lapu intensīvāka vākšana skvēros un parkos ar atbilstošu tehniku.

Mārupes novadā pavasara darbi sākti līdz ar sniega nokušanu, un tos plānots pabeigt 2-3 nedēļu laikā, informēja pašvaldībā. No ielu brauktuvēm, laukumiem un gājēju celiņiem ar traktoru un rokām tiek savākts ziemā izmantotais kaisāmais materiāls, bet zālienos sagrābtas rudens lapas un vecā zāle.

Pašvaldības aģentūras “Carnikavas komunālserviss” direktors Gunārs Dzenis “Rīgas Apriņķa Avīzei” pavēstīja, ka Ādažu novadā ielu apkope ir sākta, taču nenotiek vēl pilnā apjomā, ņemot vērā, ka tuvāko dienu laikā meteorologi prognozē salu un sniegu. Darbi notiek mehanizēti, ar rotējošām birstēm mitrā laikā, lai mazinātu putekļu izplatīšanos. Atkarībā no laika apstākļiem darbi provizoriski tiks pabeigti līdz aprīļa vidum.

Arī Ķekavas novadā ielu un ietvju attīrīšana tika uzsākta līdz ar sniega nokušanu. Šobrīd tas tiek veikts ar mehāniskajām slotām, bet, iestājoties pastāvīgiem laikapstākļiem, tiks izmantota īpaša slaucīšanas iekārta. Attīrīšanas darbus plānots pabeigt līdz Lieldienām.

Savukārt Olainē ielu un ietvju attīrīšanu plānots sākt aprīļa sākumā un pabeigt apmēram divu nedēļu laikā. Pašvaldības rīcībā ir traktors, kas aprīkots ar slotu, mitrinātāju un savācējkasti. Līdzīgi kā citviet, darbus var ietekmēt laikapstākļi – vēlams, lai nav pārāk sauss un saulains, norāda pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.