Menu
 

Inčukalnā akcijas laikā varēs bez maksas nodot liela izmēra atkritumus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - cleanr.lv Foto - cleanr.lv

Šā gada 31.maijā un 1.jūnijā Inčukalna pagasta šķiroto atkritumu laukumā Plānupes ielā norisināsies bezmaksas liela izmēra atkritumu savākšanas akcija, kuru organizē Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar vides pakalpojumu uzņēmumu “CleanR”, informē “CleanR” Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas departamenta vadītāja Liene Rumpane.

Bez maksas liela izmēra atkritumus varēs nodot iedzīvotāji, kuri ir deklarējuši dzīvesvietu Siguldas novada administratīvajā teritorijā, kā arī nekustamo īpašumu īpašnieki, kuriem ir noslēgts līgums ar atkritumu apsaimniekotāju par sadzīves atkritumu izvešanu.

Iedzīvotāji ir aicināti nodot visa veida liela izmēra atkritumus, kuri nav bīstami, taču sava lielā un nestandarta izmēra dēļ neietilpst ikdienā izmantotajā atkritumu konteinerā, piemēram, mēbeles, skapīši, gultas, krēsli, datora krēsli, dīvāni, matrači un citas mēbeļu daļas, paklāji, bērnu ratiņi, gludināmie dēļi un citi. “CleanR” vērš uzmanību, ka automašīnu riepas, nolietota elektrotehnika vai būvgruži nav klasificējami kā liela izmēra atkritumi un akcijas laikā bez maksas netiks pieņemti, tos var nodot šķiroto atkritumu laukumā ierastajā kārtībā.

Liela izmēra atkritumus Inčukalna pagasta šķiroto atkritumu laukumā Plānupes ielā trešdien, 31.maijā, varēs nodot no plkst.15.00 līdz 19.00, bet ceturtdien, 1.jūnijā, - no plkst.10.00 līdz 17.00. Viena mājsaimniecība bez maksas varēs nodot līdz diviem kubikmetriem jeb piecām liela izmēra atkritumu vienībām. Mēbeles jānodod izjauktas.

“Šo akciju organizējam, lai rūpētos ar iedzīvotājiem par vides tīrību, proti, lai šie atkritumi nenonāktu mežā, grāvmalē vai jebkurā citā tiem neiederīgā vietā. Tomēr vispirms mēs aicinām cilvēkus savā ikdienā samazināt atkritumu daudzumu, gan apdomīgi iepērkoties, gan pārliecinoties, vai izmetamā lietā kādam var būt vēl noderīga. Galu galā ne viss, kas salūzis, ir jāmet ārā – vērtīgas, bet salauztas lietas aicinām labot,” uzsvēra L.Rumpane.

“CleanR” lūdz ņemt vērā, ka, nododot atkritumus, novadā deklarētajiem iedzīvotājiem būs jāuzrāda Siguldas novada ID karte vai izziņa par deklarēto dzīvesvietu un līguma ar atkritumu apsaimniekotāju numurs. Savukārt daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem – adrese un mājas apsaimniekotājs, ar ko noslēgts līgums; nekustamo īpašumu īpašniekiem – zemesgrāmata, personu apliecinošs dokuments un līguma ar atkritumu apsaimniekotāju numurs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.